Архив

Новият брой на списание HoReMag е посветен на туризма

07.10.2009

Как се променя туристическото търсене и предлагане в пътуванията, дестинациите, транспорта, настаняването и атракциите в условията на криза

Световната икономическа криза се отрази на сериозно на туристическата индустрия в световен мащаб. Разбира се, не подмина и България. Темата на новия брой на сп. HoReMag ще отговори на въпроса как се променя туристическото търсене и предлагане в пътуванията, дестинациите, транспорта, настаняването и атракциите в условията на криза, както и какъв беше за България отминалият "кризисен" летен сезон.

В секцията "Туризъм" заместник-министър Иво Маринов разказва в интервю за списанието какви са приоритетите на министерството в туристическата сфера. Тук ще намерите още и материал, посветен на проблематичните за бранша такси за авторски права за музика - тема, която за поредно лято бе актуална. Ще се запознаете и с набиращите популярност у нас австрийски курорти, както и с Фестивала на мидите в Каварна.

Рубриката "Профили" е посветена на Деляна Монева - младата и усмихната управителка на столичния хотел „Метрополитън”. За хотелиерите ще бъде интересно да прочетат кой подход да поемат в условията на криза - този на бонусите или другия, на намаляване на цените. Ресторантската секция ще ви отведе в света на бирата и ресторантите, които я произвеждат сами.

Ресторантьорите ще се запознаят още с шефа на пекарната на веригата "Риц" в Париж, а всички специалисти могат да прочетат и какво ново и интересно да очакват на тазгодишното издание на най-престижното в България специализирано изложение за хотелско, ресторантско и СПА оборудване - СИХРЕ.

сп. HOREMAG


  Назад към Новини