Архив

Престижни отличия на членове на БХРА бяха връчени на Дванадесетата регионална контактна борса „По пътя на слънцето” - 2009 г.

06.10.2009

За осми пореден път РТА „Стара планина” връчи своя „Знак за качество на туристическите услуги”, носещ запазената марка на асоциацията - гаранция на потенциалните потребители, че обектите – носители на наградите предлагат високо качество на туристическите услуги

На 25 и 26 септември в Горна Оряховица се проведе Дванадесетата регионална контактна борса „По пътя на слънцето” – 2009 г. В нея взеха участие над 90 души, в това число туроператори и туристически агенции от София, Варна, Велико Търново, Габрово и Ловеч, представители на национални и регионални туристически асоциации (БХРА, Трапезица 1902), Държавната агенция по туризъм, кметове и представители на общинските администрации в Трявна, Дряново, Габрово, Севлиево и Горна Оряховица, хотелиери и ресторантьори от общините Трявна, Дряново, Габрово, Севлиево, Априлци, Троян, Тетевен, Горна Оряховица и Казанлък.

Сред официалните гости на събитието бяха г-н Иво Маринов – земестник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, д-р Любомира Попова – заместник-областен управител на област Велико Търново, г-н Даниел Костадинов, председател на общинския съвет – Г. Оряховица, г-жа Ивелина Гецова - кмет на община Лясковец, г-н Йордан Стойков – кмет на община Севлиево, г-н Иван Момъков – заместник-кмет на община Горна Оряховица, г-н Благой Рагин - председател на УС на БХРА, заместник-кметовете на общините Севлиево и Лясковец.

Презентациите, включени в програмата на борсата, представиха новостите в туристическото предлагане на региона. По време на дискусиите бяха обсъдени проблеми, свързани с туристическото развитие на региона и страната. Иво Маринов – заместник-министър в МИЕТ представи визията и проектите на министерството за бъдещето на българския туризъм.

След края на деловата програма в първия ден на борсата на тържествена вечеря в ресторант „Първи май” за осми пореден път РТА връчи своя „Знак за качество на туристическите услуги”, носещ запазената марка на асоциацията. За осми път РТА „Стара планина” даде гаранция на потенциалните потребители, че обектите – носители на знака предлагат високо качество на туристическите услуги. След края на деловата програма по традиция участниците имаха възможност да се запознаят отблизо с обекти и атракции в общините Горна Оряховица и Лясковец.

УС на БХРА честите престижните отличия на членовете си и на колегите от 11-те общини и пожелава на организаторите от РТА „Стара планина” още много успешни издания на регионална контактна борса „По пътя на слънцето”!

Обекти, носители на „Знак за качество на
туристическите услуги” – 2008 г.

Община Горна Оряховица
Исторически музей – Горна Оряховица
Хотел „Амбарица”
"Росна вила Амбарица"

Община Трявна
Хотел "Калина Палас"
Ресторант "Калина Палас"
Семеен хотел „Фамилия”
Ресторант „Едно време”
Почивна станция "Панорама"
Къща за гости "Галенци"
Самостоятелни стаи "Хармония"
Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство

Община Дряново
Парк - хотел „Дряново”
Ресторант Парк - хотел „Дряново”
Семеен хотел "Олимп"

Община Габрово
Хотел „Балкан”
Ресторант „Балкан”
Ресторант "Fusion"
Семеен хотел „Габрово”
Кафе – сладкарница „Глинени гърнета”
Архитектурно – етнографски комплекс (АЕК) „Етър”
Архитектурно – исторически резерват (АИР) "Боженци"
Дом на хумора и сатирата

Община Севлиево
Хотел "Севлиево Плаза"
Семеен хотел „Одеса”
Семеен хотел „АББ” – м. Баадалата
Къща за гости „Балкан” – с. Валевци

Община Троян
Хотел „Фея” – с. Чифлик
Семеен хотел „Биле” – с. Бели Осъм
Самостоятелни стаи "Еко Арт" – с. Драшкова поляна
Вила „Колор” – с. Горно Трапе
Ресторант „Кайзер” – с. Орешак

Община Тетевен
Хотел „Арго” – с. Рибарица

Община Казанлък
Ресторант "Магнолия"


  Назад към Новини