Архив

Покана от РТА “Стара планина” за участие в 12 Регионална контактна туристическа борса „По пътя на слънцето” - Горна Оряховица’ 2009

07.09.2009

Отново интересни туристически предложения, новини, оферти и професионални дискусии в рамките на една от значимите туристически прояви в страната

В периода 25 - 26 септември 2009 г. предстои 12-та Регионална контактна туристическа борса “По пътя на слънцето”, организирана от РТА “Стара планина”. Тази година домакин на традиционното за региона събитие е Горна Оряховица, а партньори са Общините Горна Оряховица и Лясковец и Историческият музей в Г. Оряховица. През годините контактната борса се утвърди като една от значимите туристически прояви в страната и място за професионални срещи на колеги и приятели. Амбицията на организаторите е всяка година да представят нови и уникални предложения в различните общини „По пътя на слънцето”.

Целта на форума е представяне на потенциала на регион Централна Стара планина пред туроператори, предприемачи, представители на общини и неправителствени организации и всички заинтересовани от развитието на туризма. Тазгодишният избор на организаторите е да покажат интересни и недотам известни възможности за обогатяване на офертите за български и чуждестранни туристи в един район, който вече се открива за туризма.

Горна Оряховица за мнозина е само важен железопътен център, за други тя е „родината” на известния деликатес „Горнооряховски суджук” и на сладките изкушения, произведени в Захарните заводи. Градът се идентифицира и с летището, което има потенциал да обслужва чартърни полети. Непосредствената близост до един от най-посещаваните обекти в традиционните туристически маршрути – старопрестолния Търновград, както и неголямата отдалеченост от Елена, Трявна и Габрово ще дадат нови идеи за разнообразяване на туристическите предложения. В околностите на Горна Оряховица и Лясковец, се намират два изключителни български манастира – Патриаршеският „Света Троица” и Петропавловският.

В последните години все по-силен е интересът към винения туризъм. Лясковец е сред известните винарски центрове на страната. Градът се гордее с единствения в страната Музей на гурбетчиите – градинари, разнесли славата на България в много европейски страни. Горнооряховчани добавят към виното своя ненадминат деликатес, за да е преживяването още по – пълно. Танцовото и певческо майсторство на местните самодейни читалищни състави правят пребиваването на туристите в района наистина незабравимо.

В деловата част на борсата туристическите обекти ще представят новостите в предлагането си и ще се запознаят с офертите на конкуренцията, с възможностите за туризъм на територията на съседните общини и с всичко интересно в областта на туризма в регион Централна Стара планина. В програмата отново са включени актуални теми, по които ще се дискутират проблемите и вижданията за туристическото развитие на страната с представители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Участниците ще се запознаят с визията и проектите на министерството за бъдещето на българския туризъм като за целта организаторите на борсата са поканили експерти от ведомството, специално за събитието.

Програма

Условия и заявка за участие


  Назад към Новини