Архив

Атракциите в “Българан” превръщат присъстващите над 500 гости в герои от една истинска приказка

23.07.2009

Екипът на Костадинка Василева, член на УС на БХРА подари най-българската вечер на чуждестранните гости на асоциацията

IHRA

На 5 юли 2009 г. в гр. Казанлък - в хотел „Палас” и пикник „Българан” на посещение беше президента на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) д-р Гасан Аиди и придружаващата го делегация, представители на Държавната агенция по туризъм, председателя на Сръбската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HORES) – г-н Бранко Кривокапич и председателя на Македонската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HOTAM) – г-н Дончо Таневски. Домакин беше г-жа Костадинка Василева, собственик на хотел „Палас” и пикник „Българан”, член на УС на БХРА.

IHRA

Гостите участваха лично в пресъздаването на българските народни традиции и научиха много за историята и културата – за хората, носиите и кулинарията. Танците на кукерите, българските народни танци, вкусът на истинско чеверме и най-важното – запазените традиции на страната и в съврменните атракции в туризма, видяха с очите си гостите на Казанлък. Г-жа К. Василева представи кухнята и атракциите на “Българан” и покани д-р Аиди на българското хоро, на което се хванаха и всички гости.

IHRAIHRA

Хотел „Палас” е носител на Годишната награда на БХРА за атракционно заведение за 2006 г. В центъра на България, в сърцето на долината, където царува розата, във владенията на тракийските владетели в Казанлък – града на прочутите в цял свят тракийски гробници е разположен хотел „Палас” и атракционно заведение „Балгаран”. Хотел „Палас” е целогодишен хотел, посрещащ организирани и бизнес туристи. Мотото на хотела е „Посрещаме гости, а не клиенти”. Хотелът разполага с 45 стаи и апартамента, разполагащи с вани, кабелна телевизия, мини бар, персонален сейф, интернет, сешоар, ютия и маса за гладене, рум сървиз, паркинг, СПА център, конферентна зала и много други услуги, подпомогнати от професионализма и желанието на целия екип, всеки гост да се почувства специален.

IHRA

Атракционното заведение „Българан” е мястото, където можеш да почувстваш силата на българския дух. В етнографската част, показваща пътя от ралото, магията на розовото масло, гостите ще усетят истинската същност на българина, и уникалните български традиии, в които храненето е издигнато в култ. Невероятната атмосфера, която се създава с помощта на оркестъра, фолклорната програма, нестинарските танци, кукерското шоу, демонстрацията на древнотракийските бойни изкуства, както и благодарение на всички останали атракции, превръщат присъстващите в “Българан” над 500 човека в герои в една истинска приказка.

IHRAIHRA


  Назад към Новини