Архив

Гостоприемство, професионализъм и кулинарни традиции в ресторант ”Нова Мизия”

22.07.2009

Пресконференция и ползотворни срещи на д-р Гасан Аиди в Търговище

В рамките на програмата на д-р Гасан Аиди, президент на IH&RA, в България неговите работни срещи и посещения продължиха в Търговище, Варна, кк “Албена” и кк “Златни пясъци”. На 3 юли т.г. в Търговище се състоя пресконференция в Общината с участието на кмета д-р Красимир Мирев и официалните гости. Кметът на града представи развитието на туризма в Търговище и региона, както и направените до днес инвестиции за развитието на културния туризъм. Своите мнения за шансовете на града като туристически център споделиха още Тодор Янакиев, член на УС на БХРА и Благой Рагин, председател на БХРА. Д-р Г. Аиди отговори на въпросите на журналистите и се запозна с историята на града и успехите му във винопроизводството.

IHRA

По-късно гостите посетиха ресторант „Нова Мизия”, където домакин беше Тодор Янакиев, собственик на ресторант „Нова Мизия”, член на Управителния съвет на БХРА. Той и семейството му посрещнаха председателя на IH&RA и представиха професионалната работа на екипа си в кулинарията - специалитети от националната и местната кухня. Възхитен от посрещането и оказаното гостоприемство, д-р Аиди и гостите пожелаха да се снимат лично с екипа на ресторанта.

IHRA

Ресторант „Нова Мизия” e наследник на стария ресторант „Мизия”, известен в цяла България и Европа. Намира се на площад „Свобода” в центъра на гр. Търговище, в съчетание с обновения хотел „Мизия”. Известен като прекрасно място за провеждане на увеселителни мероприятия, семинари, пресконференции, презентации и др. “Мизия” привлича гости от близо и далеч с перфектна кухня и първокласно обслужване. Не случайно Годишната награда на БХРА за 1997 г. - “Ресторантьор на годината” беше присъдена на Тодор Янакиев.

IHRA

Ресторантът днес е бутиково съчетание от няколко заведения, които удовлетворяват изискванията на всички гости на комплекса. Сред тях са заведение за бързо хранене с барбекю и пещ за пици и пърленки, клуб-ресторант, където се намира клуба на „Ротари клуб” - гр. Търговище. В салона на виното могат да се дегустират най-елитните вина от цялата страна. Лятна градина с водна атракция “общува” със всички заведения. Обслужващият екип е перфектно подготвен, както в кулинарията, така и в сервирането.

IHRA


  Назад към Новини