Архив

БХРА участва в големия празник по случай 10 -годишнина от създаването на хотел-фондация „Бистра и Галина”

16.06.2009

Десетки гости, партньори и приятели пяха „Честит рожден ден!” заедно с г-жа Здравка Бърдарова пред уникалната торта под многоцветната заря в небето над Русе

Най-красивата цветна градина в Русе - на четиризвездния „Бест Уестърн хотел Бистра и Галина”, събра на 12 юни 2009 г. десетки гости, партньори и приятели по случай 10-годишнината от създаването му. През 1999 г. семейство Здравка и Страшимир Бърдарови откриха хотела и заедно с него регистрираха фондация в подкрепа на талантливите деца на Русе и неговото културно-историческо наследство.

Бест Уестърн хотел Бистра и Галина

От тогава до днес хотелът, член на БХРА, е носител на седем престижни международни и национални награди, последната от които връчена в рамките на Международната борса „Културен туризъм” – Велико Търново’2009 през април тази година - „За най-голям принос в развитието на културния туризъм – за спонсорството на макета на Доходното здание в Русе в изложбата „България на длан”. Десетки инициативи, проекти, изложби и концерти са част от уникалната история на фондацията, известна с логото си: две червени сърца, които русенските деца познават, както и всички, които фондацията е подкрепила. До днес тя е привлякла за своята благородна дейност 288 фирми и организации за партньори, 112 индивидуални дарители и 610 деца и ученици, участвали в организираната всяка година „Лятна академия „Бистра и Галина”.

Бест Уестърн хотел Бистра и ГалинаБест Уестърн хотел Бистра и Галина

На големия концерт, организиран от фондацията на 10 юни т.г. в града, З. Бърдарова получи плакет на Русе и поздравителен адрес от кмета на общината Б. Йотов в знак на признание и благодарност за дейността на фондацията. Заради всичко това, създадено с много желание и обич и заради благородната кауза на сем. Бърдарови, официалното откриване на събитието в Русе започна с едноминутно мълчание в памет на г-н Страшимир Бърдаров, основател на фондацията.

Бест Уестърн хотел Бистра и ГалинаБест Уестърн хотел Бистра и Галина

Сред официални гости на празничната вечер бяха Меглена Плугчиева – вицепремиер на РБългария, инж. Божидар Йотов - кмет на Община Русе, Александър Неделчев – заместник-кмет на община Русе, арх. Симеон Рангелов - главен архитект на Русе, арх. Румяна Калугина - архитект на хотел „Бистра и Галина”, много представители на администрацията, бизнеса и медиите. Много партньори и клиенти на хотела поднесоха своите поздравления на собственичката г-жа Здравка Бърдарова и напълниха входа, лобито и стълбите на хотела с десетки букети цветя.

Бест Уестърн хотел Бистра и ГалинаБест Уестърн хотел Бистра и Галина

Лично поздравиха г-жа Бърдарова и нейния екип за големия празник много нейни колеги от туристическия бранш от Русе и страната. Благой Рагин, председател на БХРА, заместник-председателите на БХРА - Катя Тодорова и Иван Макрелов, членовете на УС на асоциацията: Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите – кк Златни пясъци; Златко Златанов, председател на сдружението на БХРА – Велинград; Димитър Димитров, председател на браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите – регион Североизточна България; Галина Тодорова, заместник-председател на ВАРХ; Румен Калайджиев, председател на регионалната секция в Благоевград; Иван Александров, Тодор Янакиев, Соня Алексиева бяха сред многобройните гости. Но първи в началото на вечерта поздравиха Здравка Бърдарова членовете на екипа, който всеки ден работи за имиджа на хотела и неговите многобройни гости от страната и чужбина.

Бест Уестърн хотел Бистра и Галина

Вицепремиерът на РБългария Меглена Плугчиева и кметът на Русе инж. Божидар Йотов лично поздравиха З. Бърдарова и нейния екип за 10-годишната работа на фондацията и за многобройните успехи на хотела. От името на УС на БХРА, нейният председател Благой Рагин благодари на сем. Бърдарови за активната 10-годишна безкористна работа в името на българския туризъм. Той връчи на З. Бърдарова, член на УС на асоциацията, грамота и подарък от името на колегите й.

Бест Уестърн хотел Бистра и Галина

Под аплодисментите на гостите бяха обявени традиционните награди на хотела за фирма и клиент с най-много нощувки, за най-дългогодишна работа с туроператор през 10 години от отварянето на хотела. Награда за партньор, осигурил най-голямо дарение за фондацията - Ротари клуб-Ридеркерк, Холандия, заслужи г-н Кор Дуермайер, а за най-активно отразяване на дейността на хотел-фондация „Бистра и Галина” - Славяна Манолова от в. „Седмичен труд”. Грамоти, плакети и награди получиха специално служителят на „Бест Уестърн хотел Бистра и Галина” Ивелин Маринов и служителката на фондацията Юлия Йорданова.

Бест Уестърн хотел Бистра и ГалинаБест Уестърн хотел Бистра и Галина

С уникална огромна торта във форма на оригиналния хотел и с многоцветна заря изненада гостите и колегите си г-жа Бърдарова. Под светлините на фойерверките тя запя заедно с колегите си от БХРА „Честит рожден ден!”. Стилният коктейл, фантастичните кулинарни специалитети, красивата украса и музиката на живо допълниха празничната атмосфера в градината на хотела, която ухаеше на рози, лилиуми, петунии и цъфнали липи. И когато над хотел „Бистра и Галина” се възпламени последната огнена хризантема, в небето се появиха едно след друго очертанията на две червени сърца...

Бест Уестърн хотел Бистра и ГалинаБест Уестърн хотел Бистра и Галина

в. Утро, 11 юни 2009г.

32 награди на малките творци раздаде "Бистра и Галина"

Гергана Димитрова

Бест Уестърн хотел Бистра и Галина

в. Утро, 20-21 юни 2009г.

350 000 лева за децата от "Бистра и Галина"

Лятната академия ще има девет класни стаи, в които ще участват над 130 русенчета

Гергана Димитрова

Бест Уестърн хотел Бистра и Галина

10 години хотел-фондация Бистра и Галина

Бест Уестърн хотел Бистра и Галина

Материалът е публикуван и в рубриката "Пресата за нас"


  Назад към Новини