Архив

Колин Фарел и Ед Харис – гости на първия четиризвезден концептуален хотел в България

02.04.2009

Diplomat Plaza, член на БХРА предлага класа, комфорт и стил, които оценяват всички – от бизнеса до модната и киноиндустрията

Известните холивудски звезди Колин Фарел и Ед Харис в продължение на няколко дни снимаха част от новия си филм сред уникалната природа на град Луковит и в пещерното чудо "Проходна - Очите" край с. Карлуково.

Diplomat Plaza

Знаменитостите и техният многоброен екип отседнаха в четиризвездния хотел Diplomat Plazа в Луковит, където бяха настанени в тематични стаи по техен избор. ВИП гостите споделиха, че са били впечатлени не само от уникалните ни природни забележителности, но и от престоя си в първия концептуален хотел в България. Сред тях се открояваше дъщерята на битълса Пол Маккартни – фотографката Мари Маккартни, която се потопи във атмосферата на "Възрожденската" стая на четвъртия етаж.

Филмът е по действителната история на група полски войници, които успяват да избягат от сибирска каторга през 1942 година. Базиран е на книгата на Славомир Равич "Дългата разходка: истинската история за една пътека към свободата". Равич и още шест души успяват да прекосят Сибир, пустинята Гоби, Тибет и Хималаите, за да стигнат до Индия.

Diplomat Plaza

Снимките са за филма The Way Back, чийто режисьор е Питър Уиър (тематична стая Екатерина Велика) - с шест номинации за "Оскар", известен с филмите си: "Шоуто на Труман", "Обществото на мъртвите поети" и "Господар и командир". Продуцент на лентата е Рой Пелед ("Стаята на звездите"), който също беше на снимачната площадка.

"Хотелът бе избран от продуцентската компания. Хареса ни!" – сподели самият Ед Харис (тематична стая "Дубай") в кратко импровизирано интервю. На въпроса: "Какво мислите за стаята, в която сте отседнал?", продуцентът г-н Пелед, отговори: "Стаята беше изключително удобна и с красив дизайн." За своя престой в хотела Колин Фарел (апартамента after party Седмото небе) сподели: "Чувствах се наистина добре. Беше релаксиращо!". Асистентът на Колин Фарел – Анте Новакович прекара нощите във Fashion Room…

Diplomat Plaza

Знаменитите гости на Diplomat Plazа бяха категорични, че ще препоръчат хотела на всички свои колеги и приятели. Хотелът отговори на всички очаквания и тези свои известни гости и задоволи специалните им изисквания. Като комплимент от собствениците, холивудските звезди в лицето на продуцента Рой Пелед получиха специалните ВИП карти на хотела – специален жест, който осигурява привилегии при ползването на услугите в Diplomat Plazа. На сбогуване, Ед Харис, в типичния си стил, пожела на всички: "Много здраве, радост, мир, забавления, хубава храна и пиене, смях, достатъчно пари, за да се чувствате сигурни, умни деца, сладки сънища и много любов!".

Diplomat Plaza

Diplomat Plaza, член на БХРА - първият четиризвезден, концептуален хотел в България е на площ от 9 000 м2. Той е предпочитан и заради екологично чистия район, където е построен, непосредствено до живописното Искърско дефиле, с което дава възможност на гостите си целогодишно да се възхищават на природните забележителности в близките околности. Diplomat Plaza е собственост на Балкански център "Дипломат", който е част от Diplomat Business Group. Хотелът е и тренинг база на Центъра за професионално обучение към Балкански център "Дипломат", сертифициран от НАПОО за извършване на професионални обучения. Diplomat Plaza притежава сертификат по ISO 9001:2000.

Хотелът разполага с: шест единични стаи; 23 двойни стандартни стаи; 21 тематични стаи, от които 14 луксозни (PR, Advertising, Chicago, Paris, Dubai, London, Hong Kong, Reuters, Wall Street, Fashion, "Стая на влюбените", "Стая на спомените", "Възрожденска стая", "Звездна стая"); пет суперлуксозни ("Ин-Ян", "Eкатерина Велика", "Огледален свят", "Водно ниво", Сarlo Dannielli); един супермодерен апартамент - "На седмото небе" и един просторен мезонет - Diplomat.

Diplomat Plaza предлага отлична атмосфера за делови срещи, фирмени семинари, тийм билдинг програми, конференции, презентации, изложения, коктейли и други Конферентият център на хотела разполага с пет модерно оборудвани и климатизирани зали, които са предназначени за бизнес срещи, фирмени семинари, конференции,. Бизнес центърът предлага първокласна офис техника и високоскоростен Интернет.

Diplomat Plaza

Ресторант Diplomat разполага с 90 места и е разделен на три отделни части. Освен с изискана обстановка, ресторантът привлича и с богатото си меню. В него се предлага българска и европейска кухня. Второто заведение на Diplomat Plaza - Pub Tuborg привлича с комфорта на типичния баварски стил, характерен за цялото заведение. Изисканият лоби бар на хотела е разположен под внушителен атриум, с височина седем метра. С оригинално обзавеждане се отличава и още едно от заведенията на Diplomat Plaza - Sweet bar, част от което е разположена в озеленена градина. Петото заведение на хотела е покривната градина "Морска мечта" - с бар, барбекю и басейн. Култовият Dance club UNDERGROUND се състои от две зали с капацитет 550 човека. В него често гостуват звезди на българския рап и попфолк, а разнообразната музика превръща всяко dance парти в незабравимо изживяване. Dance club Underground притежава четири мокри и един сух бар за ценителите на хубавите напитки и огнените танци.

Спортно-възстановителният комплекс на Diplomat Plaza е възможност за съчетаване на бизнеса или почивката в хотела с релакс и уникални процедури. Гостите предпочитат този хотел и заради възможността да избират между закрития басейн и фитнеса, между SPA центъра и салона за красота New Image Studio. Най-модерни SPA-процедури: ваната на Клеопатра, геотермална терапия, таласо-чудеса с френски продукти, кална терапия с кал от Мъртво море, ароматна "вана на Афродита"... Заедно със спомените за нежни аромати на иланг-иланг, дива лавандула и ванилия, постоянните гости на хотела разказват за стойността на истинското гостоприемство и качественото обслужване само с едно име - Diplomat Plaza.


  Назад към Новини