Архив

Кулинарният форум „Концепции 2009”, организиран от Евро-Ток България събра в НДК професионалисти, гости и студенти от цялата страна

20.01.2009

Първата среща на водещите европейски шеф-готвачи представи концепции за висшата кулинария за 2009 година под формата на демонстрационно готвене

BHRA

От 13 до 15 януари 2009 г. в зала 3 на НДК се проведе първият кулинарен форум „Концепции 2009”, организиран от Евро-Ток България. Участниците в събитието бяха поздравени от Анелия Крушкова, председател на ДАТ, Христо Друмев, генерален директор на НДК и от Иван Ангелов, генерален мениджър на Гранд хотел София – носител на Годишната награда на БХРА за хотелски мениджър на 2008 година. Старт на дългоочаквания форум дадоха Жоро Иванов – президент на Евро-Ток България, Даниел Рамо – президент на Евро-Ток Интернационал и двамата вицепрезиденти на организацията: Анри Шарве и Лоркан Крибин.

BHRA

„Концепции 2009” е първата голяма среща на водещите европейски шеф-готвачи, която се провежда в България. На форума се събраха кулинари с опит в ресторанти с 1, 2 и 3 звезди Мишлен, участвали в големите международни конкурси. Над 20 изявени шеф-готвачи представиха своите концепции за висшата кулинария за 2009 г. под формата на демонстрационно готвене. Кулинарният форум „Концепции 2009” има за цел да създаде условия за обмяна на опит и умения между кулинарите от Европа, професионалистите в областта на хотелиерството, ресторантьорството и производителите на храни и напитки.

BHRA

Десетки кулинари, мениджъри в хотели и ресторанти, много ученици и студенти от страната се присъединиха към невероятното шоу, в което участваха и членове на БХРА. В първия ден на форума презентации направиха Уейд Мърфи от Ирландия, Еверт Ван Дилст от Холандия, Бъноа Шарве от Франция, Вентура Мартинез от Испания, Георги Георгиев от България и Ренато Фаваро от Люксембург. През трите дни на форума в НДК всеки готвач имаше възможност да приготви и презентира пред публиката по едно или повече ястия и да отговаря на въпроси.

BHRA

Сред водещите имена в гурме кухнята са Даниел Рамо, президент на Евро-Ток Интернационал, работил в ресторант “La Cravache d’or” с 3 звезди Мишлен, Ренато Фаваро, вицепрезидент на Евро-Ток Люксембург и собственик на ресторант с 1 звезда Мишлен, работил в “Le Сrocodile”, 3 звезди Мишлен, Жак Барнашон, собственик на ресторант “L’Etang du Moulin” с 1 звезда Мишлен, Мортън Томсън - финалист в конкурса Bocuse D’or 2005, 2007, работил в “Kommandanten”, 2 звезди Мишлен, и още топ шеф-готвачи от Европа. Те представиха своята креативност и новаторство и показаха в НДК тенденциите в гурме кулинарията за 2009 година. Сред генералните партньори на събитието бяха Националният дворец на културата и Гранд Хотел София.

BHRA


  Назад към Новини