Архив

За 24 – ти път БХРА връчва ГОДИШНИ НАГРАДИ на най-добрите в туристическия бизнес

11.02.2020

В знак на партньорство и подкрепа тази година участие в събитието по връчване на Годишните награди на БХРА за 2019 г. ще вземе вицепрезидентът на ХОТРЕК г-н Марк Ван Мюлдърс.

По традиция Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и тази година, за 24 – ти път, ще връчи своите ГОДИШНИ НАГРАДИ за професионални постижения в областта на туризма. От 1996 г. БХРА избира имената на тези мениджъри и собственици в туризма, които са част от най-успешното предприемачество и които са реализирали най-големите инвестиции в този бизнес.

Тази година официалната церемония по връчването на ГОДИШНИ НАГРАДИ 2019 на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще се състои на 12 февруари 2020 г. / сряда / от 19.00 ч. в „София Хотел Балкан” / бивш хотел „Шератон” /, зала „Средец”.

Поканени за участие в официалната церемония са водещи имена в българския туризъм - членове на БХРА, представители на държавната администрация, на неправителствените организации в туризма, представители на печатните и електронни медии.

От тази година БХРА е официален член на ХОТРЕК. ХОТРЕК е най-голямата европейска Асоциация на хотели, ресторанти, барове и кафенета и подобни заведения в Европа, която обединява 45 национални асоциации в 31 държави, 2 милиона предприятия и е гласът на индустрията за хотелиерство в Европа. ХОТРЕК е в основата на европейското развитие на туризма като насърчава икономическия растеж, разкриването на работните места и иновациите в туристическата индустрия чрез отключване на нейния потенциал.

Членството на БХРА в голямата европейска Асоциация е отговорност и възможност за още по-бързо и иновативно развитие на туризма в България  и стимулиране на потенциала, който имаме като държава и туристическа дестинация.

Опитът и експертизата на ХОТРЕК ще бъдат  полезни за членовете на БХРА като най-старата и най-голяма туристическа асоциация в България по основни въпроси като: насърчаване на бизнес растежа и иновациите в туризма, проблеми с работната ръка и професионалното образование, въвеждане на единна категоризация на обектите на основата на изискванията на ХОТРЕК, отпадане на прекатегоризацията на местата за настаняване и заведенията за хранене през период от време, въвеждане на единна ставка на ДДС за нощувки и изхранване, използвайки практиката в другите европейски страни, номиниране на наши членове за награди от ХОТРЕК.

В знак на партньорство и подкрепа тази година участие в събитието по връчване на Годишните награди на БХРА за 2019 г. ще вземе вицепрезидентът на ХОТРЕК г-н Марк Ван Мюлдърс.

Програмата на вицепрезидента Мюлдърс включва още среща с г-н Петър Кънев – председател на комисия по икономическа политика и туризъм към НС, среща с г-жа Марияна Николова, заместник- министър председател по икономическа и демографска политика; среща с г-жа Николина Ангелкова, министър на туризма, среща с г-н Владислав Горанов, министър на финансите и с  г-жа Йорданка Фандъкова- кмет на град София.

Медийни партньори на събитието са БНТ и БНР, в. Труд.

Официални спонсори на церемония по връчване на ГОДИШНИ НАГРАДИ 2019  на БХРА са Филип Морис, Мото Пфое, Кока Кола,  Горна баня, HAPPY bar&grill, Капитан Кук, ресторанти Щастливеца.

Събитието е ограничено за лица под 18 г.


  Назад към Новини