Архив

Подкрепете националната кампания „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“,

16.03.2017

На 7 март 2017 г. с молебен за успех и благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит стартиравторото издание на националната кампания „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова.

Инициативата е насочена към подпомагане на най-уязвимата част от българското общество – пенсионерите. Лица на кампанията тази година са певците Миро, Анелия, Криско, Николина Чакърдъкова, актьорите Деси Бакърджиева и Тончо Токмакчиев, тв-водещият Румен Луканов и баскетболният треньор Тити Папазов. Към кампаниятасе присъединиха Българската православна църква, Националният алианс за работа с доброволци (НАРД), Национално сдружение „Младежки глас“, Българска хранителна банка, „Български пощи“ ЕАД, Ред Девил Кетъринг, фирми от хранителния бранш и др.

Във второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ т.г. отново ще се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка от правителството по случай големия християнски празник. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния прагот 314 лв.

Средствата се набират чрез:

  • Банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК): IBAN: BG53UNCR70001522802795; Банков код: UNCRBGSF
  • SMS на номер 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС
  • Обаждане на стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС
  • Оn-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg
  • Интернет платформата AMMADO - https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

В първото издание на кампанията бяха събрани 1 милион лева в пари и хранителни продукти, които бяха раздадени на 33 000 пенсионери, които получиха ваучери на стойност 20 лева, и пазаруваха в 5 000 обекта в цялата страна. 


  Назад към Новини