Архив

ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА! ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ ВЪВ ВАШИТЕ ДОМОВЕ, МИР НА ЗЕМЯТА И ПОВЕЧЕ ТУРИСТИ!

28.12.2016

А СЕГА НАКЪДЕ, В ПЕТЪК НА 30 ДЕКЕМВРИ 2016 ГОДИНА ОТ 16.30 ДО 17.30 ЧАСА, ПО ПРОГРАМА „ХРИСТО БОТЕВ” НА БНР

-Музеи, културно-исторически обекти и прояви, които можем да посетим за новогодишните празници, включително и на самия 1 януари 2017 г.

- Кулинарни пътешествия в Новогодишната нощ.

- Има поверие, че както посрещнем Новата година, така ще ни върви и занапред. Затова някои отиват в чужбина на интересно място, други остават у нас, но избират екзотично заведение или ресторант, чиято кухня е истинско кулинарно пътешествие. Готови ли сте за приключения в лабиринта на Менюто?

- Сос, дип или дресинг- каква е разликата? Кувертът на всеки изискан ресторант включва Фоа гра. Какво представлява и как е правилно да се яде? В азиатската кухня специално за Нова година се приготвя десертът „мочи“. Каква е неговата символика? Ще ви кажем и как да си ги приготвите, ако празнувате в къщи.

-Иде ред на хляба. Италианците непрекъснато хапват пица, паста и всевъзможни тестени изделия. Тайните на здравословното тесто разкрива майсторът на пица -акробатика и носител на престижни отличия Адриан Пантелеев.

- Новите посоки на световните кулинарни тенденции за 2017 година. Що за чудо е галактическата кулинария, има ли я у нас?

- Млякото за пиене или за ...обличане? Плюсовете и минусите на дрехите от мляко. Българският принос в млечната кухня.

- Ски-ваканцията и правата ни като туристи и потребители на услуги. Полезни съвети от Димитър Маргаритов, председател наКомисията за защита на потребителите.

- Актуално за обстановката в планините, времето и транспорта. 


  Назад към Новини