Архив

Покана да членовете на БХРА за участие в първия „Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм“

18.11.2016

Министерството на туризма отправя покана към членовете на БХРА за участие в първия „Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм“, организиран съвместно със Световната организация по туризъм /СОТ/ към Организацията на обединените нации. Форумът ще се проведе в периода 29 ноември – 30 ноември 2016 г. в сградата на иновационния форум "Джон Атанасов" в София Тех Парк, гр. София, България. Конгресът има за цел да събере на едно място високопоставени представители от правителствения, публичния, частния и академичния сектор от цял свят, които ще обменят иновативни идеи и знания помежду си.

Събитието ще акцентира върху културния туризъм, представяйки идеята за световните цивилизации по един нестандартен и атрактивен начин. Този формат би позволил на участниците да обменят добри практики относно концепцията на модерния туризъм и световните цивилизации, като им бъде предоставена възможност да споделят опита на страната си и изложат свои предложения по темата. Съществена част от концепцията на конгреса е и заложената в програмата среща на високо ниво на 29.11.2016 г., която се очаква да бъде открита от генералния секретар на Световната организация по туризъм г-н Талеб Рифай. 

Предварителна програма на „Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм“, регистрационна форма, както и системно актуализирана информация относно събитието, може да бъде намерена на: 

http://www.tourism.government.bg/bg/pages/mezhdunaroden-kongres-na-svetovnite-civilizacii-i-moderniya-turizum  

За допълнителна информация: Светослав Стойнев, служител в дирекция „Връзки с обществеността и протокол“, тел.: 02/ 904 68 42, ел. адрес: s.stoynev@tourism.government.bg Златина Лютова, служител в дирекция „Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма“, тел.: 02/ 904 68 47, ел. адрес: z.lyutova@tourism.government.bg

 


  Назад към Новини