Архив

БХРА е отличена с награда на туристическото изложение ”Планините на България – гостоприемство в четири сезона”

19.10.2016

 

В курортен комплекс “Пампорово” от 12 до 14 октомври 2016 г. се проведе ХIII-то туристическо изложение ”Планините на България – гостоприемство в четири сезона”, организирано от Регионална туристическа асоциация „Родопи”, „Пампорово” АД и общинските администрации Смолян и Чепеларе под патронажа на Областния управител на Смолян. На откриването на изложението приветствия към участниците и гостите отправиха заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева, областният управител на Смолян Недялко Славов, кметът на община Чепеларе Славка Чакърова, заместник-кметът на община Смолян Марин Захариев, председателят на БХРА Благой Рагин, изп. директор на „Пампорово” АД Мариян Беляков и др. С изложбени щандове участваха Министерство на туризма, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация за алтернативен туризъм, Българската асоциация по балнеология и СПА, Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, „Пампорово” АД и общини.

 

В конферентна част на изложението се състоя дискусионна кръгла маса „Туристически район Родопи и новите възможности за бизнеса” в която заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева представи данни и резултати от „Туристическо лято 2016” и актуалните промени в Закона за туризма, в частта ЕСТИ. Тодор Бозуков – зам. областен управител на Смолянска област представи учредяването на Туристически район Родопи, като възможност за повишаване на конкурентоспособността на туризма в планината. Благой Рагин – председател на БХРА сподели с участниците в дискусията тенденциите в развитието на балканския туризъм и държавната политика на Р.Сърбия и Р.Македония при концесионирането на минерални води, летищните такси за нискотарифни авиокомпании и други преференции, даващи изключително добри резултати за туристическият бизнес в тези страни. В програма на изложението бяха представени туристически обекти и филми от различни дестинации в България.

На официална вечеря под съпровода на родопски каба гайди Пантелей Мемцов – Председател на УС на РТА «Родопи» и Георги Пампоров – изп. директор на асоциацията връчиха грамота на Благой Рагин – Председател на БХРА за 14-годишното партньорство при провеждане на Туристическото изложение. С грамоти бяха отличени и представителите на общините Велико Търново, Варна, Чепеларе, Каспичан, Асеновград, Любимец и Самоков. Участниците в изложението посетиха и най-новата атракция в смолянският район – Горски парк Амзово.


  Назад към Новини