Архив

С ВЪПРОСА „А СЕГА НАКЪДЕ?“ И С ПРОГРАМА „ХРИСТО БОТЕВ“ НА БНР ВСЕКИ ПЕТЪК ОТ 16.00 ДО 17.00 ЧАСА ОТКРИВАМЕ ИНТЕРЕСНИ МЕСТА

13.10.2015

НАКЪДЕ ЩЕ ТРЪГНЕМ НА 16 ОКТОМВРИ 2015 ГОДИНА?

Този път ще си направим  Училище за радио-пътешествия!

Не само  ще търсим любопитни  посоки, но и ще питаме  как са се получили.

- С какво е по-различен 16 октомври?

- На него отбелязваме Световния ден на шефа. В часа по  администрация и  културни особености  ще  разберем  защо първият шеф, на когото  е посветен празникът,   приема  бързо и без много уговорки  идеята на своята секретарка? Каква всъщност му е  тя?

- 16 октомври -  Ден на българските  военновъздушни сили. Очаква ни вълнуващ урок  по история    в Музея на авиацията в Крумово.

- В  Международната година на картата   питаме  младия университетски преподавател Димитър Желев: Защо по  такъв приятен предмет, като географията,  на матурите има  толкова много двойки? Самият  той   е  носител на наградата „Феймлаб“ – Лаборатория за слава на Британския съвет. Обиколил е близо 40 страни. Въпреки отличията и възможностите в чужбина,  избира  призванието на учен в България.Гостът ще даде любопитни  идеи за  екскурзии до  малко познати   места  у  нас и по света.

- Необичайни уроци по природа предлагат в  местността  Узана, в сърцето на Стара планина. Методически маршрутите  се наричат със   сложната дума „интерпретативни“,  но заниманията преминават увлекателно  в компанията на Лиско, Мечо, Зайо и други приказни  горски обитатели.

- В минутите за планини и транспорт, ще ви разкажем  къде се намира  най-дългата въжена линия в света. Тя е открита  на  16 октомври точно преди 5 години. Свързва малко  селце  с  високопланински манастир, но сигурно има защо да бъдат вложени огромни средства.   Ще научим  какво е хавазан  и още много други неща, до които води   най-дългият  кабинков лифт.  

- 16 октомври, Световен ден  на прехраната. По време на път  похапването е не само необходимост, но и  досег до различни култури. Може ли шоколадът да отлежава като вино, за да носи  признаците на био-продукт?  Ще ви запознаем с поредните  нови световни  тенденции в  туризма. 


  Назад към Новини