Архив

С ПРЕДАВАНЕТО „А СЕГА НАКЪДЕ?” И ПРОГРАМА „ХРИСТО БОТЕВ” НА БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО ПЪТУВАМЕ У НАС И ПО ШИРОКИЯ СВЯТ, ВСЕКИ ПЕТЪК ОТ 16.00 ДО 17.00 ЧАСА

30.09.2015

НАКЪДЕ ТРЪГВАМЕ НА 2 ОКТОМВРИ 2015 ГОДИНА?

- „История на живо” – В Националния археологически институт с музей при БАН ще бъде показана реставрираната керамична икона на Св. Теодор,от Златната епоха на българската култура от 10-ти век. Иконата е реставрирана в продължение на цяла година. Познаваме я още от учебниците. С какво ще ни изненада сега?

- На 1 октомври у нас официално се закрива туристическото лято. Но започва активният круизен сезон, от който се възползват все повече българи. Какви облекчения във визовия режим предстои да влязат в сила? За кои страни и острови се отнасят? Как туристът може да посрещне Нова година, комбинирайки ледници и глетчери с Хавайските острови, например? И още полезни съвети за цени, детайли в офертите, на които непременно да обърнем внимание, преди да подпишем крайния договор с туроператора.

- „Живо-зелено” - 3 октомври, Европейски ден на птиците. Покана за маршрут до новоизградената волиера за редки и защитени видове птици на Витоша.

- Нови тенденции в туризма – актуален обзор на световните и наши изложения, които се провеждат в момента.

- Пътна информация.

 


  Назад към Новини