Архив

ЧЕСТИТ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТУРИЗМА! - ПРАЗНУВАМЕ ГО ЗАЕДНО С ПОДХОДЯЩИ ТЕМАТИЧНИ ПОСОКИ -

23.09.2015

25 СЕПТЕМВРИ 2015 Г, ПЕТЪК „А СЕГА НАКЪДЕ?” БНР , ПРОГРАМА „ХРИСТО БОТЕВ”, ОТ 16.00 ДО 17.00 ЧАСА

ОЧАКВАТ НИ 
Цяло съзвездие от европейски и международни посоки
- 27 септември – Международен ден на туризма. Вместо отчети и цифри за спадове или ръст на скиори и морски летовници, ще предложим конкретни идеи за Европейските дни на наследството. Тази есен мотото е „Културно наследство и местно устойчиво развитие”.
- Докато обикаляте планините и снимате, може да участвате и в любителски Фото - конкурс „Споделени мигове от Родопите”. Полезна информация къде и как да откриете красиви места и малко познати обичаи. 
- „Едно френско лято, изпълнено с чувства”. Но и с пари. Накъде след спечеления престиж от изложбата на тракийските съкровища в Лувър? Културно-историческите маршрути на българската археология.
- 25 септември – Европейска нощ на учените. Кои места ще ни препоръча проф. д-р инж. Теменужка Бандрова, председател на Управителния съвет на Българската картографска асоциация. В предаването следим и най-важните прояви с български адрес за Международната година на картата.
- Какво е „бабурка” и в кой език се употребява? А „пощел”? – Те са част от тенденциите в туризма. Как да си ги поръчаме, ако не знаем за тяхното съществуване? – На 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. 
 

  Назад към Новини