Архив

„А СЕГА НАКЪДЕ?” – ПОКАНА ЗА ПОРЕДНОТО РАДИО-ПЪТЕШЕСТВИЕ ПО ПРОГРАМА «ХРИСТО БОТЕВ» НА БНР

17.09.2015

ТЕМИТЕ В ПЕТЪК, 18 СЕПТЕМВРИ 2015 Г. ОТ 16.00 ДО 17.00 ЧАСА

- „История на живо” –Специалистът по праистория проф. Васил Николов, с коментар за находката Хомо наледи в Южна Африка и с новини за най-новите открития в Солната могила, Провадия. Те са повод българският обект да бъде включен в академичните програми за обучение на студентите –археолози в Германия.

- Къде точно се намира Хезар Масйед и с какво е интересен за световната спелеология? Български пещерняци заминават да проучват напълно неизследвани терени, където има не само планини, пещери, но и пустиня.

- Маршрути от Европейските дни на наследството у нас.

- В Бургас – фестивал на регионалните традиционни занаятии туристически продукти.

- В Троян - Балкански  фестивал на сливата. Вероятно забелязвате, че празникът добива по-големи географски размери, като „надскача” мащабите на културната кулинарна памет.

- В Ямбол, след сериозно обновяване, ще отвори врати «несравнимият» Безистен. Кой пътешественик, преминал през нашите земи, нарича така удивителната сграда, издигната през XVI–ти век? И до днес специалистите твърдят, че архитектурният обект няма аналог на Балканите? Каква ще е новата роля на сградата в културния живот на града и страната?


  Назад към Новини