Архив

„А СЕГА НАКЪДЕ?” – С ТОЗИ ВЪПРОС В ПЕТЪК СЛЕОБЕД ТУРИСТИТЕ ИЗБИРАТ ПОСОКИ. А ХОРАТА ОТ ТУРИСТИЧЕСКИЯ БРАНШ СА В ОЧАКВАНЕ НА ГОСТИ.

19.05.2015

НАКЪДЕ ЩЕ ТРЪГНЕМ В НАВЕЧЕРИЕТО НА 24 МАЙ, С НАШЕТО РАДИО-ПЪТЕШЕСТВИЕ ОТ 16.00 ДО 17.00 ЧАСА? ПРОГРАМАТА Е „ХРИСТО БОТЕВ” – БНР

- Срещи по пътя: с Мария Диамандиева, доктор по архитектура и секретар на Международната академия по архитектура към ООН. Накъде след XVСветовно триенале на архитектурата? У нас тези дни си дава среща и елитът на световната геодезия. Туризъм, приоритети, култура на строителната среда.Гостенката има лична база за сравнение: нейният баща, инж. Константин Диамандиев, е сред първите ръководители при изграждането на курорта Слънчев бряг.

- Нашите сънародници в Словакия и Българският културен институт в Братислава отново са приготвили интересна програма в празничния месец май – Покана от директора на института Ваня Радева.

- „Живо-зелено”: 22 май- Международен ден на биологичното разнообразие. За нашите радио - пътешественици ще има различни покани за маршрути:

- Байканджии по пътеките на балканджиите. Кои са байканджиите? Каква екипировка да подготвим, за да се присъединим към красивата 33-километрова обиколка, наречена „крос-кънтри”, в района на Априлци?- Разказва Данита Заричинова от Младежкия клуб за пешеходен и велосипеден туризъм.

- Детски еко - карнавал „Зелени дни” в компанията на калинки, пеперуди, кокичета, тръстики, зеленики. Пригответе най-ефектния костюм, ще има награди.

- В Бургас, за футболния финал на Евро 2015 за юноши, очакват президента на УЕФА Мишел Платини и други звездни гости.

 


  Назад към Новини