Архив

Предстои 12-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм” в гр. Велико Търново

17.03.2015

От 1 до 4 април 2015 г. в изложбени зали „Рафаел Михайлов” - Велико Търново ще се проведе 12-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм”. Проявата се организира с любезното съдействие на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Домакин на форума е Община Велико Търново. Специализираният форум за културен туризъм в България предоставя възможност за представяне на културно-исторически паметници, културни събития - концерти, театрални и балетни постановки, кинофестивали, изложби, музеи, фолклор, традиции и занаяти.

Дискусионната програма включва презентации и обсъждания по актуални теми, свързани с развитието на културно-историческото наследство, неговото съхранение и съвременно експониране, както и алтернативните възможности за представянето му. В рамките на форума се провеждат Фестивал за филми, популяризиращи българското културно- историческо наследство и туризма под мотото “На източния бряг на Европа” и Национален конкурс „READ AND TRAVEL” („Чети и пътувай”). В Национален конкурс „READ AND TRAVEL” могат да участват предложения за периода януари - декември 2014 г.

Заявки за участие в Международното туристическо изложение „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ” се приемат на факс: 062/600 768 или ел. поща: office@culturaltourism.info За допълнителна информация и уточнения тел.: 062/622 148; 0887/659 829.

 

  • Заявка за участие

  •   Назад към Новини