Архив

Успешно премина 32-та Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО

18.02.2015

Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация участва в Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО, организирана от Прим Експо, състояла се от 12 до 14 февруари 2015 г. в Интер Експо център – София. В своята дългогодишна история ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО и тази година показа непрекъснато развитие и растеж, съобразявайки се с промените и тенденциите в туризма от национален и глобален характер. Заедно с възможността за избор на далечни дестинации и интересни пътувания зад граница, на изложението се предложиха и идеи на туроператорите и общините в национален мащаб. Насърчаването на вътрешния туризъм, привличане на повече българи да пътуват и почиват в страната е сред посланията на изложението, което представи нови възможности за привличане на потребители на българския туристически продукт.

 

Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация участва в изложението с щанд и в съпътстващата програма с дискусия на тема: ”Културният туризъм – реалност и перспективи на Балканите”. В дискусията участваха Мария Иванова - главен директор на главна дирекция „Туристическа политика“, Министерство на туризма, Благой Рагин - председател на УС на БХРА, Бранко Кривокапич - президент на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (БАХА), Дончо Таневски - член на УС на БАХА, колеги от балканските страни, представители на Столична община, община Варна, община Велико Търново, на културни институции, на университети и др. С мултимедийни презентации участваха: Петър Лазаров – Директор ОП „Туризъм”, Пловдив представи „Възможности за културния туризъм в Пловдив“; Виктор Лилчич, директор „Управление за защита на културното наследство“, Македония направи презентация на тема: “Пътят на Александър Македонски през РМакедония”; Ервин Бютючи от Албанска туристическа асоциация представи „Възможности за културния туризъм в Албания“; Деян Веселинов, PR на фондация Коларац представи „Културния туризъм – тенденции за развитие и перспективи на Балканите“; Медиса Сагдати – Туристическа организация на Косово представи „Културното наследство на Косово“.В началото на дискусията БАХА награди хотел „Вега“, гр. Русе за „Бутиков хотел на Балканите“ и г-н Николай Йонков за „Инвеститор на Балканите“.

 

На 13.02.2015 г. по време на международната туристическа борса сп. „Туризъм и отдих“ връчи наградите Златен приз на лидерите в туризма за 2014 г. Сред наградените е и членът на БХРА - Туристическо сдружение Каварна за „Сдружение, фактор в българския туризъм за 2014 г.“, а БХРА отличи Туристическа агенция „Екселант“ за „Успешен мениджмънт в предлагане на туристически продукти“. По време на официалния коктейл БХРА награди „СПА хотел Персенк“ за „Принос в развитието на СПА туризма в България“.


  Назад към Новини