Архив

Браншът определи 2014 г. като доста тежка за българския туризъм

24.11.2014

http://www.touristmedia.info/ 21.11.2014 10:58 Автор - Турист Медиа

На официална церемония бяха раздадени традиционните годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), съобщава Дневник. От 1996 г. БХРА избира най-успешните хотелиери, ресторантьори и мениджъри в туризма.

В категорията „Петзвезден ваканционен хотел на 2014 г.” отличието беше присъдено на "Регнум Банско апарт хотел и СПА" в Банско. Призът за хотел с 4 звезди отиде при "Роял парк" в курорта "Елените", а "Парк хотел Троян" взе наградата при 3 звезди. В категорията "СПА" призът отиде при "Роял СПА Велинград", а "Терма палас" в Кранево беше отличен за балнеохотел.

За най-бързо развиваща се българска хотелска верига е обявена "Тракийски хотелиери", "Бодега" взе приза в категория „Веригите ресторанти”, а СПА комплекс на годината е "Медите резорт СПА". "Бакарди клуб" в Добрич е най-добър клубен бар на 2014 г., а ресторант "Панорама" в Гранд хотел "Рига" в Русе спечели отличието "Гурме ресторант".

БХРА награди Архитектурно-етнографски комплекс "Етър"-Габрово с Грамота за „Атракционен туристически обект за 2014 г.”. Специалният гост на церемонията, министърът на туризма Николина Ангелкова поздрави за добрата работа служителите на комплекса в името на положителния имидж на България като туристическа дестинация

Председателят на БХРА Благой Рагин коментира, че настоящата година е била доста тежка за българския туризъм. По неговите думи браншът е обнадежден от новосъздаденото министерство на туризма и разчита поне част от проблемите да започнат да се разрешават. Сред тях са повече пари за национална туристическа реклама, завишаване на контрола върху хотели и ресторанти, подобряване на инфраструктурата. През тази зима хотелиерите очакват с 4 до 6 на сто повече туристи от миналата зима.

http://www.touristmedia.info/bg/articles/

 

 


  Назад към Новини