Архив

БХРА се присъедини към Глобалния етичен кодекс в туризма

02.06.2014

На 29 май 2014 г. на официална церемония в Министерски съветq Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) подписа приемането на основните принципи на Глобалния етичен кодекс в туризма на Световната организация по туризъм (СОТ). От страна на БХРА кодекса беше подписан от г-жа Елена Иванова, заместник–председател на УС на БХРА. Глобалния етичен кодекс в туризма е набор от ръководни принципи за участниците в развитието на туризма, чиято цел е да подпомогне извличането на максимална полза в сектора, като същевременно сведе до минимум потенциалното отрицателно въздействие върху околната среда, културното наследство и общностите по света.

Присъединяването на работодателските организации от частния сектор се състоя в рамките на посещението на г-н Талеб Рифай, генерален секретар на СОТ в България по покана на заместник-министъра на икономиката и енергетиката г-н Бранимир Ботев.

Г-н Рифай връчи на заместник министър-председателя на РБългария г-жа Даниела Бобева Открито писмо с апел да се стимулира туристическия сектор като изключително важен за световната икономика. Според генералния секретар на СОТ, България има всички необходими условия за развитие на туризма като ключова индустрия, но най-важното е да се развие диверсификацията на туристическия продукт.

БХРА се ангажира да се придържа към принципите на Глобалния етичен кодекс в туризма и да информира Световната комисия за етика в туризма, относно мерките, предприети за насърчаване и прилагане на тези принципи.

 

  • Етичен кодекс /ENG/
  • Етичен кодекс /BG/

  •   Назад към Новини