Архив

Стартира инициатива под мотото „България има нужда от вас.“ за провеждане на дистанционни стажове за български студенти, обучаващи се в чужбина.

23.05.2014

Правителството на Република България в партньорство с българския бизнес започва инициатива под мотото „България има нужда от вас.“ Целта е чрез осигуряване на дистанционни стажове в български предприятия да се създаде по-силна връзка между държавата, бизнеса и студентите, избрали да учат в чужбина. Идеята е да мотивираме младите и талантливи българи да се върнат в родината си, за да реализират потенциала си тук и да помогнат на българската икономика да се развива с ускорени темпове. Чрез дистанционните стажове българските компании ще си осигурят достъп до международен опит, практики и експертиза.

Можете да заявите желание за прием на български студенти, които учат в чужбина, за дистанционни стажове, като изпратите попълнена заявка за участие по електронен път и с официално писмо. Формуляра ще намерите в раздел Документи и материали на staj.government.bg. До момента заявки за включване в програмата са изпратили фирми, пожелали за стажанти студенти от Австрия, Германия, Великобритания, Швейцария, Холандия, Франция и  Русия. За допълнителна информация тел.: 02/940 26 26, e-mail: staj@government.bg.

 


  Назад към Новини