Архив

Награди и отличия на Международно туристическо изложение „Културен туризъм” и Националния конкурс „READ AND TRAVEL” („Чети и пътувай”)

16.04.2014

На официална церемония в читалище „Надежда-1869“ на 12 април 2014 г. бяха връчени наградите на ХI Международно туристическо изложение „Културен туризъм”. Приз за успешно първо участие на изложението получи турският град Бурса. За оригинално представяне на туристически продукт бяха присъдени две отличия - на Общинско предприятие „Туристическо обслужване“- София и на община Средец, а за дългогодишно активно участие на изложението бе отличена община Враца. Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите получи награда за запазване и развитие на традициите, а авторът на проекта Like. Bulgaria Николай Тонков бе отличен за креативността и ентусиазма му вложени в рекламна кампания на България във Facebook. Наградата на Министерство на икономиката и енергетиката за личен принос в развитието на културния туризъм бе присъдена на Мила Младенова от програма „Хоризонт“ на БНР. Наградата на БХРА за член на асоциацията за принос в развитието на културния туризъм за 2013 г. получи хотел „Севлиево Плаза” за подкрепа на проекта „Средновековен град и крепост Хоталич”. С наградата „Асеневци“ на АБТТА бе удостоен Международният филмов фестивал „На Източни бряг на Европа” за своето юбилейно десето издание.

На финалната церемония на изложението бяха връчени и наградите в конкурса “Чети и пътувай”. Голямата награда на журито за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2013 г.на АЕК „Златоград” - за възстановката „Един пазарен ден отпреди 100 години”. Награда за най-интересни туристически издания за 2013 г: на ОП „Туристическо обслужване” към Столична община - за поредица имиджови брошури „Древна, средновековна, модерна София”. Награда за най-оригинален плакат за събитие в областта на културния туризъм за 2013 г. на музей „Дом на хумора и сатирата” – гр. Габрово - за плаката на международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата.

Награда за най-професионален туристически сайт за 2013 г. на Община Трявна – за културно-информационния сайт на общината. Наградата на журито за устойчиво събитие в областта на културния туризъм - на АЕК „ЕТЪР” – гр. Габрово - за „Еньовден в „Етъра”. Журито откроява креативното участие на Съвет по туризъм – Пловдив с плаката „Дефиле на младото вино” иОбщина Поморие с албума „Художници от Поморие” с предметните награди на Министерство на икономиката и енергетиката.

На церемонията кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи индивидуалното отличие за личен принос в областта на културния туризъм на Иво Маринов, директор на Общинско предприятие „Туристическо обслужване“- София и бивш зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Всички наградени получиха грамоти и оригинален плакет, изобразяващ портата на крепостта Царевец на художника Вихра Огнянова. 


  Назад към Новини