Архив

„А сега накъде?”

09.04.2014

Програма „Христо Ботев” на БНР Автор и водещ: Петра Талева Приятни приключения със специализираното предаване за туризъм, всеки петък от 16.00 до 17.00 ч.!

Как да посрещнете интересно Лазаровден и Цветница? Накъде ще тръгнем заедно на 11 април 2014 г.?

- Към В. Търново: В Старата столица се провежда 11-то Международното изложение „Културен туризъм”. Както винаги,  ще има много участници,богата програма, възможности за полезни контакти. Но тази година домакините  готвят маршрут - специална изненада. За кой обект става дума?

- Заповядайте и в Исперих! На място ще разберете по какво там посрещането на Лазаровден се отличава от другите селища в страната.

- Пътеки, поляни и върхове, огласяни от музика: Честит 55-ти Рожден ден на хор „Планинарска песен”! В студиото ще звучат спомени, песни от сърце. Ще имаме, обаче, повод за повече празници: освен музикалната формация, ще поздравим и някои хористи, за техните рождени и именни дни. Като започнем от диригента, който носи името Калин

- Цветница с бадемови истории - забравена красота от културно-историческото наследство. Защо бадемът има нежно-розов цвят? – Ще Ви разкажем предания, останали още от времето на траките. 


  Назад към Новини