Архив

Посолството на Република Индонезия в София представи възможностите за бизнес и туризъм

09.05.2012

На 7 май т.г. в хотел „Жасмин” – София се състоя презентация на актуалния бизнес климат в Индонезия. Събитието бе организирано от Посолството на Република Индонезия в София, в сътрудничество в Индонезийската търговско-промишлена палата, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Българската търговско-промишлена палата.

Индонезия

Новоназначеният посланик на Индонезия Н.Пр. Бунян Саптомо представи икономическото развитие на най-голямата островна държава в света - над 17 500 острова, около 240 млн. жители, повече от 300 етнически групи, държавата чийто девиз е: „Единство в многообразието”. Индонезия е отличена като една от най-добрите държави за развитието на бизнес, слабо зависима от глобалната икономика поради изключително развито вътрешно потребление. Туризма е на пето място като формиращ най-голям експорт. Индонезия успешно развива туризма: 11 обекта – част от световното културно наследство, сред които будистки и хиндуистки храмове; национални паркове с вулкани и редки животински видове; над 60 голф игрища; спа комплекси.

Индонезия

Главният секретар на БТПП Васил Тодоров сподели стремежа и на двете правителства да поддържат финансова стабилност в условията на световна икономическа криза и да развиват експортно ориентираните отрасли. БТПП работи по проект за създаване на електронна база данни на туристически обекти – културни ценности, чрез които желае да подпомогне туристическият отрасъл. Председателят на БХРА г-н Рагин представи постиженията на българския туристически бранш и сподели, че повече от 10 години поддържа отлични контакти с посолството на Индонезия в София и е уверен в продължаване на успешното партньорство. Любимото място в Индонезия за посещение от българските туристи е остров Бали.

Индонезия

Г-н Емануел Инкириванг – бивш посланик на Индонезия в София представи предстоящото през м. октомври 2012 г. бизнес пътуване в Индонезия. Г-н Инкириванг подчерта, че България е важна за Индонезия поради стратегическото си разположение в Югоизточна Европа и отворен пазар, като част от ЕС. Пътуването за бизнес и туризъм се организира ежегодно от Индонезийското посолство в София и включва посещение на изложение TRADEXPO в Джакарта, директни срещи с производители и търговци и проучване възможностите за бизнес в различни градове в Индонезия, както и богата туристическа програма с посещение на най-известните туристически забележителности, включително остров Бали. Подробна програма и условия за участие в бизнес пътуването можете да получите на www.baliinfinity.com.


  Назад към Новини