Архив

Предстои 8-то издание на Фестивала на туристическия филм „На Източния бряг на Европа“

20.03.2012

Фестивалът е част от програмата на Международно изложение „Културен Туризъм” в гр. Велико Търново

От тази година поради интерес от чужбина, фестивалът прераства от национален в международен и ще се допускат за участие чуждестранни продукции на туристическа тематика в 4-те основни категории Организатори на фестивала са Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”, Община Велико Търново, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Министерство на културата, BG info channel – български туристически телевизионни канали съвместно с Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) и ИА „Национален филмов център”.

Фестивалът включва съпътстващи събития „Киното като обект на културен туризъм”, „Филмови спомени” и „Медия пазар 2012”. Във фокуса на модула „Киното като обект на културен туризъм” ще бъде Велико Търново - прожекции на игрални филми, снимани във Велико Търново, срещи с техните създатели, стратегии за създаване на нов туристически продукт – обиколка из снимачните площадки на популярни филми. „Филмови спомени” ще представи стари документални филми и пътеписи на туристическа тематика, „Медия пазар 2012” - място за среща на филмови къщи, творчески екипи и телевизии с потенциални продуценти в туристическия бранш.

Подробна информация за фестивала – категории, условия за участие, срокове, необходими документи, жури на www.toufilm-bg.com.

Формуляр за участие(DOC)

Фестивален кодекс(DOC)


  Назад към Новини