Архив

Покана за участие в Международното туристическо изложение „Културен туризъм”

16.03.2012

Велико Търново, Балканска столица на културния туризъм, ще бъде домакин на 9-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм”, което ще се проведе от 19 до 21 април 2012 г. в изложбени зали „Рафаел Михайлов”. Проявата се организира с любезното съдействие на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Домакин на форума е Община Велико Търново.

Участниците в специализирания форум за културен туризъм ще имат възможност да представят културно-исторически паметници, археологически находки, образци на различни архитектурни стилове, културни събития като концерти, театрални и балетни постановки, кинофестивали, изложби, музеи, фолклор, традиции и занаяти, местни ястия и напитки, както и всичко автентично, носещо духа на България.

Международното туристическо изложение „Културен туризъм” 2012 включва:

  • Туристическо изложение – възможности за общини и фирми, информационни центрове, неправителствени организации, културни институти и други, да представят своя потенциал за развитие на културно-познавателни туристически програми.
  • Дискусионна програма, включваща презентации и обсъждания по актуални теми, свързани с развитието на културно-историческото наследство, неговото съхранение и съвременно експониране, както и алтернативните възможности за представянето му.
  • Фестивал за филми, популяризиращи българското културно-историческо наследство и туризма под мотото “На източния бряг на Европа”.

Заявки за участие се приемат на факс: 062/600 768 или ел. поща: office@velikoturnovo.info Възможности за настаняване във Велико Търново можете да намерите на: www.velikoturnovo.info За допълнителна информация тел.: 062/622 148; 0887 659 829 -Десислава Коева, Диана Найденова. Крайният срок за получаване на заявки за участие е 23 март т.г.

Вписване в каталог(DOC)

Заявка(DOC)


  Назад към Новини