Архив

С много награди и дискусии премина тазгодишната международна туристическа борса „Ваканция и СПА Eкспо”

21.02.2012

В рамките на международната туристическа борса „Ваканция и СПА експо 2012 г.” бяха връчени наградите златен приз на списание “Туризъм и отдих”. Г-н Благой Рагин, председател на УС на БХРА получи награда за асоциация БХРА „Фактор за обединение на туристическия бранш на Балканите” връчена му от замeстник - кмета на Столична община г-жа Ирина Савина

Ваканция и СПА експо 2012 г.

Специална награда на хотел „Маджестик” - Белград за „Издигане имиджа на туризма на Балканите”, получи г-н Йован Неделкович, връчена му от г-н Димитър Кирекчиев, главен редактор на сп. „Туризъм и отдих”.

Ваканция и СПА експо 2012 г.

Поздравяваме членовете и партньорите на БХРА, носители на златен приз на списание „Туризъм и отдих” за 2011 г.: г-жа Елена Иванова, Председател на УС на Съюза на собствениците – к.к. Слънчев бряг – „Лице на туризма”; „Гранд хотел Димят” – Варна – „Най-добър петзвезден морски хотел”; г-н Орлин Попов, Генерален мениджър на верига ресторанти „Happy Bar & Grill” и „Captain Cook” – „За цялостен принос в развитието на ресторантьорството”; Ресторант „Пломари” – Сандански – „Ресторант на годината”; Доц. д-р Соня Алексиева - За книгата „Културен туризъм – мисията на Велико Търново”; гр. Сандански – „Най-динамично развиваща се туристическа дестинация”; Общинска агенция „Царевград Търнов”- Велико Търново – „За принос в развитието на културния туризъм”.

Ваканция и СПА експо 2012 г.

В рамките на борсата Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) организира първа регионална среща по въпросите на сигурността в туризма. Участие в срещата взеха международни партньори от Балканския алианс на хотелските асоциации (BAHA), представители от държавни институции: МИЕТ, служители на МВР: ГДОП, ГДКП, ГДПБЗН, ГДБОП, Съвет по туризъм-София, както и браншови организации от сферата на туризма: Българска асоциация на туристическите агенции (БАТА), Институт за анализи и оценки в туризма (ИАОТ) и представители на големи столични хотели от „Шератон София хотел Балкан”, хотел „Хилтън София”, хотел „Радисън София”, „Кемпински хотел Зографски”, „Дедеман хотел Принцес”, хотел „Холидей Инн”, „Метрополитън хотел София” и фирми от сигурността в туризма „Сектрон” и „Алфа секюрити”.

Ваканция и СПА експо 2012 г.

Приветствия към участниците на срещата поднесе г-н Иво Маринов, заместник – министър на икономиката, енергетиката и туризма и г-н Дончо Таневски, председател на HOTAM.

Ваканция и СПА експо 2012 г.

Целта на форума беше да се обменят добрите практики, свързани със сигурността в туризма предвид приоритетното му развитие за икономиката на страната според изискванията на Европейския съюз и Шенген.


  Назад към Новини