Архив

Презентация на тема „България – модерна целогодишна туристическа дестинация” пред румънски туристически фирми и медии

07.02.2012

На 2 и 3 февруари 2012 г. в гр. Велико Търново Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), съвместно с Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Български съюз по балнеология и СПА (БУБСПА) организира туристически форум пред румънски туроператори. Във форума взеха участие г-н Иво Маринов, заместник-министър на МИЕТ, г-н Благой Рагин, председател на УС на БХРА, г-н Стефан Шарлопов, председател на БУБСПА и г-н Даниел Панов, кмет на община Велико Търново. По време на форума бяха представени презентации от МИЕТ, БХРА и БУБСПА.

Коледен благотворителен бал - Садански

БХРА участва в програмата на събитието с презентация, представена от д-р Ваня Пеевска, координатор на БХРА, на тема: „България - модерна целогодишна туристическа дестинация”, която акцентира върху основни туристически дестинации: Слънчев бряг, Варна, Златни пясъци, Банско, София, Велико Търново и др. Сред гостите на форума бяха г-жа Корина Мартин, председател на румънската национална асоциация на туристическите агенции, над 50 румънски туроператори, представители на туристическия бизнес и медии.

Коледен благотворителен бал - Садански Коледен благотворителен бал - Садански

Румъния е стратегически пазар за България и един от целевите за страната ни, подчерта в своето изказване г-н Маринов. Политиката за налагане на марката „България” и активната реклама на румънския пазар е част от Програмата за Национална туристическа реклама за 2012 г. на МИЕТ. През 2011 г. румънските туристи са били най-голям брой сред чуждестранните гости на България-около 960 000. Целта на срещата е да се покажат възможностите за целогодишен туризъм и атрактивни туристически форми, които предлага България-културно исторически обиколки; СПА, уелнес и балнео процедури; еко, селски, приключенски, голф, винарски, гурме турове и др.


  Назад към Новини