Архив

Изложба, посветена на природата и опазване на околната среда, съпътстваща филмова програма и занимания за деца в Експо Баня София

05.08.2011

През м. август 2011 г. в Експо Баня София, изложбен център на Рока България е представена еко-изложба, организирана от Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд. Тя показва добрите практики в сферата на опазване на околната среда, биоразнообразието, използването на възобновяеми енергийни източници и устойчивото развитие.

На 39 пана, в снимки и текст са представени част от съфинансираните български проекти, насочени към опазване на биоразнообразието и опазване на земите. Изложбата ще бъде подкрепена и от прожекции на филми на еко-тематика, свързани с част от проектите. От 8 до 12 август включително, посетителите на Експо Баня София могат да видят серия документални филми сред които: По пътя на кафявата мечка; Беглика – има ли такова биле?; Лига Биомаса; Спасителен център за диви животни; Природозащитен Център Източни Родопи; Узана Поляна Фест 2011.

Организаторите и домакините на изложбата са помислили и за най-малките посетители. В края на месеца, от 22 до 27 август, те могат да се включат в забавни игри и викторини и да научат повече за природата. Една от изненадите за най-малките ще бъде играта Блатен пъзел, организирана от Сдружение за дива природа Балкани.

Подробна програма на изложбата и съпътстващите мероприятия е публикувана на интернет страницата на Рока България www.bg.roca.com и на страницата на Експо Баня София във фейсбук. Корпоративният изложбен център на Рока България успешно се превърна не само в средище на дизайна и архитектурата, а и в модерен културен център. До края на 2011 г. ще предложи на посетителите още изложби, концерти, дискусии и други интригуващи събития.


  Назад към Новини