Архив

Първи международен шампионат по пица за Купата на България

03.08.2011

Пицари от България, Италия, Франция и други държави ще се състезават за Купата на България в категория: Пица Класика - кръгла.

Първият международен шампионат по пица за Купата на България - I TROFEO MAR NERO - BULGARIA, ще се проведе на 12-13 септември 2011 г. във Варна. Темата на конкурса е: Пица Excellence (пица гарнирана с качествени продукти използвани в съответния регион /държава)

Председател на журито е президентът на Световната Федерация на Пицарите – Джовани Менто. Член на журито е и журналистът Енрико Бианкини от списание PIZZA&PASTA Italiana, което има ексклузивните права да отразява шампионата за Италия.

Такъв шампионат не е провеждан досега у нас и от успешното му провеждане зависи дали България ще бъде одобрена от Световната федерация на пицарите за провеждане на етап от Европейско първенство по пица. Спечелилият първо място получава право да се състезава на Световното първенство, а второ и трето място – на Европейското първенство по пица.

Организатор на събитието е първият българин достигнал до 8-мо място на Световното първенство и на 3-то място в Евеопейското – Радостин Кирязов, ПИЦАРАДО и Българската асоциация на пицарите. БХРА също подкрепи това важно за професионалистите в България събитие.

Регламента и програмата на шампионата можете да прочетете тук: http://pizzarado.com/marnero.htm


  Назад към Новини