Archive

Втората годишна конференция на сп. HOREMAG „Ревеню мениджмънт в туризма и хотелиерството” събра в София над 120 представители на българските хотели

06.10.2009

Водещи чуждестранни и български експерти и лектори говориха за успешните стратегии в условията на криза

сп. HOREMAG

Над 120 представители на българските хотели участваха във Втората годишна конференция „Ревеню мениджмънт в туризма и хотелиерството” на сп. HOREMAG, която се състоя на 1 октомври т.г. в София. Със своята актуалност събитието предизвика интереса на генерални мениджъри, ревеню и маркетинг мениджъри на четири- и петзвездни хотели в различни части на страната. В конференцията участваха представители на международни и български хотелски вериги и независими хотели.

сп. HOREMAG

От името на Управителния съвет на БХРА приветствие към участниците и многобройните членове на асоциацията в традиционната конференция на сп. HOREMAG отправи доц. д-р Соня Алексиева от програма „Туризъм” на Нов български университет. От името на колегите си тя поздрави участниците, които продължават да инвестират в квалификацията и следят развитието на световния туризъм. С. Алексиева благодари на сп. HOREMAG и неговия екип за организацията на конференцията, чрез която представителите на българските хотели от столицата и страната имат възможност да дискутират с водещи експерти проблемите на туристическата практика в условията на криза.

сп. HOREMAG

Международно признати лектори споделиха опита и знанията си с българските си колеги и им дадоха нови идеи за разширяване на маркетинговия сегмент, привличане на нови гости и използване на нетрадиционни канали за дистрибуция. Проф. Мейси Марвъл от Училището по хотелиерство в Лозана, Швейцария, говори за успешните стратегии в условията на криза. Главният редактор на сп. HOREMAG Екатерина Геловска представи данни от проучване сред българските хотелиери, което показва техните нагласи и очаквания за бъдещето.

сп. HOREMAG

Опит от онлайн продажбите на кк „Албена” споделиха търговският директор на комплекса Маргита Тодорова и Асен Георгиев, заместник-директор „Електронни продажби и информационни технологии“. Как да се оптимизират продажбите и какви са иновациите в помощ на хотелиера разказаха Клайв Тейлър от британската Easy RMS и Андре Гриби от „Kоhl&Partners“.

сп. HOREMAG

Вицепрезидентът на Marriott Hotels&Resorts Гердт Тритшлер посъветва колегите си как да се използват максимално онлайн каналите за продажби и представи интересни виждания за това как трябва да изглежда хотелският сайт, как да привлича нови гости и как да се организират продажбите. БХРА препоръчва на членовете си да видят презентациите от конференцията на "Ревеню мениджмънт в туризма и хотелиерството" на сп. HOREMAG на сайта: http://www.horemag.bg/hospitalogy/2009/bg/programme.php

сп. HOREMAG

© Снимки: сп. HOREMAG


  Назад към Новини