Archive

За първи път редовната среща на Борда на директорите на ЕСПА ще проведе в България

25.09.2009

На събитието в Парк хотел “Пирин”, част от веригата “Шарлопов хотелс” ще се представи официална презентация на България като балнео-СПА туристическа дестинация

На 8-9 ноември 2009 г. в град Сандански ще се проведе редовната среща на Борда на директорите на Европейската СПА асоциация (ESPA). Домакин на срещата е Българският съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA), който от 2008 г. е член на ESPA.

Организацията, която обединява организациите в СПА сектора на страните-членки на ЕС, провежда политика в Европейския парламент по позициониране и промотиране на СПА продукта, както и следи за спазването на стандартите във всички СПА и здравни курорти в Европа. Престижната среща на Борда на директорите на организацията ще се проведе за първи път у нас, като тази година за място на събитието е избран петзвездният Парк хотел "Пирин", част от веригата "Шарлопов хотелс".

В рамките на срещата, по инициатива на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, е организирана и официална презентация на България като балнео-СПА туристическа дестинация с кратко представяне на основните балнео-СПА курорти в страната. На презентацията, освен членовете на борда на директорите на ESPA, са поканени д-р Божидар Нанев, министър на здравеопазването, г-н Тотю Младенов, мининстър на труда и социалната политика и г-н Иво Маринов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Сред гостите ще бъдат и депутати от парламентарната Комисия по здравеопазване, евродепутати, кметове и председатели на общински съвети на основни балнео-СПА дестинации, членове на BUBSPA и представители на медиите.


  Назад към Новини