Archive

Хотел „Скалите”, член на БХРА, посрещна ръководителите на дипломатическите мисии и международни организации, акредитирани в България

25.05.2009

Гостите бяха приветствани пред историческата крепост „Калето” от кмета на Белоградчик Емил Цанков и разгледаха уникалния природен феномен „Белоградчишки скали”

За трета поредна година министърът на външните работи Ивайло Калфин организира среща с ръководителите на дипломатическите мисии и международни организации, акредитирани в България. Тази година срещата се състоя на 16 май в Белоградчик - в четиризвездният хотел „Скалите”, член на БХРА.

BHRA

По време на срещата министърът на външните работи подчерта сред най-важните събития от външнополитически характер на първо място приемането на България за член на ЕС на 1 януари 2007 - „ за периода на пълноправното си членство в ЕС нашата страна изразява пълна подкрепа на основните принципи и насоки в дейностите на ЕС, с подчертан стремеж да дадем своя добавена стойност в неговите политики, посочи министърът. Според него, с нашата експертиза по отношение на Западните Балкани, Черноморския регион, Кавказ, Централна Азия, Русия успяваме да дадем осезаем принос към Общата външна политика и политика на сигурност на Евросъюза.” В диалога с дипломатическия корпус министър Ивайло Калфин изрази удовлетворение от свършената работа и благодари за съдействието от страна на чуждите посолства.

BHRA

След работната среща гостите разгледаха уникалния природен феномен "Белоградчишки скали", който участва в класацията на кампанията за определяне на новите седем природни чудеса на света. По-късно Ивайло Калфин гласува на открит интернет терминал за номинацията на „Белоградчишките скали”. В залите на хотел "Скалите" представителите на дипломатическите мисии и международни организации у нас дегустираха вина, произведени в местните изби "Магура" и "Максима".

BHRA


  Назад към Новини