Archive

Днес в туристическия информационен център на град Хисаря ще бъде открита изложбата “Археологическо лято 2008”

20.01.2009

Археологическият туризъм в Хисаря донесе нови открития и обедини специалисти от археологическия музей и доброволци от САЩ, Канада, Китай, Великобритания и Норвегия

Днес в туристическия информационен център на град Хисаря ще бъде открита изложбата “Археологическо лято 2008”. Събитието доказва успехите на ползотворното археологическо лято през изминалата година. Изключително благодатно за местния археологически музей, то донесе интересни новини от град Хисаря, където бяха извършени разкопки на римските терми. Специалистите откриха там безценна находка – мраморна оброчна плочка на трите нимфи. В село Кръстевич през лятото работиха два екипа на обекти – “Тракийски селищен и търговски комплекс” и “Тракийски храм и светилище” от V – ІV в. пр.Хр.

BHRA

Както съобщи специално за сайта на БХРА – www. bhra-bg.org главният специалист “Туризъм и култура” на община Хисаря г-жа Майя Апостолова, лятото на 2008 г. днес ще оживее във фотосите на изложбата. По линия на археологически туризъм през летните месеци на миналата година заедно със специалистите от археологическия музей неуморно са работили и доброволци от САЩ, Канада, Китай, Великобритания и Норвегия.

BHRA

Фотосите на най-новите открития, както и хроника на дните от съвместната работа с чуждестранните доброволци могат да се видят на очакваната с интерес изложба “Археологическо лято 2008”. Тя може да бъде посетена от жителите и гостите на града от днес в туристическия информационен център на град Хисаря.

BHRA


  Назад към Новини