Архив

БАХА се присъединява като официален партньор към музикалното събитие за Югоизточна Европа SeeMe

16.09.2010

Най-голямата музикална конференция в Югоизточна Европа отново ще събере в София хора от индустрията, за да научат повече, за обмяна на опит и контакти, за представяне на продукти и услуги в сферата на музиката

Днес БАХА се присъединява като официален партньор към музикалното събитие за Югоизточна Европа SeeMe, което ще се проведе от 16 до 18 септември т.г. в София. Най-голямата музикална конференция в Югоизточна Европа отново ще събере в София хора от индустрията, за да научат повече, за обмяна на опит и контакти, за представяне на продукти и услуги в сферата на музиката, както и да се забавляват. Специалното пето издание на SeeMe ще изненада с интересна конферентна програма, звездни награди, много изпълнения и партита в града, които ще гарантират на участниците три вълнуващи дни и нощи. Професионалисти от България, Югоизточна Европа, Северна Америка, Европа и цял свят ще се съберат за полезни работни срещи, демонстрации на нови технологии, дискусии и сесии, представящи нови артисти, обмяна на опит.

За изминалите четири години това уникално по рода си събитие събра опит, израстна и достигна нивото, което организаторите мечтаеха. Целта на събитието е чрез домакинството у нас да позиционират София като модерната музикалната столица. Без подкрепата и партньорството на институциите и обществеността в България в последните години, инициативата за откриването и опознаването на разнообразни гледни точки относно световната музиклна култура, нямаше да има този голям успех, сподели от името на организаторите г-жа Мария Гергова от „Юнайтед Партнърс”.

Развитието, популяризирането и издигането престижа на българската музикална култура в Европа и по света, интеграцията на българската музикална култура в европейското културно наследство, са ключовият мотив за работата на организаторите по утвърждаване на SeeMe. Как музиката на една страна я прави по-привлекателна дестинация? Музиката променя ли начина, по който се възприема дадена държава? Как изпълнителите и музиката могат да допринесат за имиджа на дадена страна? Това са въпросите, които ще бъдат обсъдени на кръглата маса, с която конференцията на SeeMe ще бъде открита днес в 13.30 часа в зала Мусала, хотел Хилтън. От името на БАХА в нея ще участва доц. д-р Соня Алексиева, член на УС на БХРА и член на учредителния комитет по създаването на алианса през 2005 г. в Охрид, Македония.

През изминалите години SeeMe събра повече от 2000 специалисти от индустрията, които посетиха конференцията, фестивала, наградите и останалите събития, свързани със SeeMe. Повече от 150 световноизвестни говорители взеха участие в над 100 панела и дискусии, където споделиха опит, ноу хау и виждания за бъдещето на музикалния бизнес, промоцията на музика, продажба на музикални продукти, музикални права и много други въпроси, свързани с музикалния свят.


  Назад към Новини