Архив

Българският туризъм ще се представя с нови рекламни клипове по Eurosport, Euronews, National Geographic Channel и Discovery Channel

27.08.2010

„Магията живее тук“ е общият слоган на тематичните клипове, посветени на летните и зимни курорти, на културно-историческото наследство, на екологичния, селския и СПА туризъм

Вчера в столичния хотел „Сити” министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и заместник- министър Иво Маринов представиха националната рекламна кампания на българския туризъм по четири водещи паневропейски телевизионни канала. В клиповете България ще рекламира зимните и летните си курорти, еко и селския туризъм, културното наследство и забележителности. Рекламата на българския туризъм ще се излъчва по Eurosport, Euronews, National Geographic Channel и Discovery Channel.

Проектът на стойност 7 501 480 лв. се финансира по линия на Оперативна програма „Регионално развитие”. Клиповете ще бъдат излъчени 3166 пъти на две вълни - от 6 септември до 26 декември т.г. и от 31 януари до 27 март 2011 г. Допълнително се предвижда да бъдат реализирани и онлайн кампании на Интернет сайтовете на Eurosport, Euronews и National Geographic Channel.

Рекламните клипове с продължителност от 30 секунди ще звучат на пет езика: български, английски, немски, френски и руски и ще бъдат излъчвани в най-гледаните часове от денонощието. Общият слоган на показаните четири тематични клипа е „Магията живее тук“ и са посветени на летните и зимни курорти, на културно-историческото наследство, на екологичния и селски туризъм и на предлаганите в страната СПА услуги.

Целта на рекламната кампания е пред повече от 608 млн. домакинства от Европа и света да се покажат възможностите за почивка в България, нейната древна култура, исторически и архитектурни паметници, минерални източници и красива природа. Кампанията ще съдейства и за повишаване информираността за страната ни като туристическа дестинация, която предлага сигурност и спокойствие за своите гости.

Пред представителите на туристическия бранш и медиите, министър Трайков подчерта, че сумата по европейския проект е двойно по-голяма от бюджета на МИЕТ за туристическа реклама. Според неговите прогнози, рекламата ще окаже „съществено влияние върху положителния имидж на България като целогодишна туристическа дестинация”. При представянето на рекламните клипове, заместник-министър Иво Маринов подчерта, че „благодарение на клиповете страната ще си осигури ръст от 4-5 процента на чуждите туристи през 2010 г…Особено важно е рекламата на българския туризъм до достигне чрез каналите National Geographic и Discovery до далечна Азия, където България няма възможност да участва в туристически изложения”.


  Назад към Новини