Архив

Летен празник на Южна Африка във Варна организира Българо-южноафриканска търговска камара съвместно с Посолството на Южна Африка в България

19.07.2010

Българското събитие на Мондиал 2010 събра министри, кметове, бизнесмени и приятели на камарата с председател Франц Гренцебах от първата швейцарска клиника у нас Дентапрайм, асоцииран член на БХРА

Запомнящ се финал на Световното първенство по футбол ЮАР 2010 организира Българо-южноафриканска търговска камара съвместно с Посолството на Южна Африка в България, който се превърна в Летен празник на Южна Африка. Красивата Вила Марциана в село Падина край Девня събра известни гости - представители на българската политика, икономика и култура, много бизнесмени и гости. Великолепната организация на събитието беше на екипа на председателя на Българо-южноафриканска търговска камара г-н Франц Гренцебах от първата швейцарска клиника у нас Дентапрайм, асоцииран член на БХРА.

Посолството на Южна Африка в България

Почетни гости на събитието бяха Нейно Превъзходителство г-жа Шийла Камерер - посланик на ЮАР в България, Митрополит Кирил - митрополит на Варненска и Великопреславска околия, министърът на икономиката, енергетиката и туризма - Трайко Трайков, министърът на околната среда и водите - Нона Караджова, заместник-кметът на Варна - Антон Жожев, кметът на Девня - Атанас Кузев, кметът на с. Падина - Ивелина Йоргакиева и др.

Посолството на Южна Африка в България

Гостите съпреживяха финала на Световното първенство по футбол в красивата градина на Вила Марциана в реално време на големи видеостени, а в паузите се насладиха на автентични звуци на африканска музика: южноафрикански ритъм, соул и джаз поднесени от Пени О’Съливан и нейния бенд, както и на модно ревю.

Посолството на Южна Африка в България

Живописната градина на Вила Марциана бе определена от Н. Пр. Шийла Камерер като „прекрасна африканска атмосфера”. Там журналистите имаха възможност да зададат своите въпроси лично на Н. Пр. г-жа Камерер на кръгла маса преди събитието, което беше отразено от много медии. По време на официалната вечер прозвучаха звуци и на вувузели - особено в първите минути, след победата на новия световен шампион Испания.

Посолството на Южна Африка в България


  Назад към Новини