Архив

Представители на IH&RA, BAHA, БХРА и туристическия бизнес присъстваха на официалното откриване на сезон „Лято 2010” в кк „Слънчев бряг”

27.05.2010

Кметът Николай Димитров връчи на президента на IH&RA почетния знак „Ключ на град Несебър”, а от името на „Съюза на собствениците - Слънчев бряг” председателят Елена Иванова получи от д-р Гасан Аиди наградата „Лидер в туристическата индустрия - 2010”

С пресконференция, с официална церемония и коктейл, и с връчване на награди беше открит новият сезон „Лято 2010” в кк „Слънчев бряг” на 21 май т.г. Голямото събитие беше организирано от СНЦ „Съюз на собствениците – Слънчев бряг” и община Несебър под егидата на премиера Бойко Борисов.

Преди официалното откриване на летния сезон в хотел „Империал” беше дадена пресконференция за медиите. На въпроси на журналистите отговаряха кметът на община Несебър Николай Димитров, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, президентът на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация д-р Гасан Аиди, председателят на БХРА Благой Рагин, председателят на „Съюза на собствениците - Слънчев бряг” Елена Иванова, новият изпълнителен директор на „Слънчев бряг”АД Мария Михалева и заместник-кметовете от община Несебър Ели Кирилова и Лазар Япаджиев.

IH&RA, BAHA, БХРА

На пресконференцията г-н Иво Маринов изрази мнението, че се очаква по-добър летен сезон през 2010 г. в сравнение с миналогодишния. Думите му бяха потвърдени и от Елена Иванова, която подчерта, че в ранните записвания е установен ръст между 3 и 5 %, в момента някои от хотелите в курортния комплекс са с до 40% заетост. За тази година държавата е предвидила и мащабна реклама на България като туристическа дестинация, както на територията на страната, така и в чужбина - в страни от Европейския съюз и Русия.

Г-жа Михалева сподели и намерението на „Слънчев бряг” АД да разчисти част от незаконните постройки в комплекса, като подчерта, че това ще стане с подкрепата на община Несебър, с която в момента тече плодотворен диалог, и с помощта на частния сектор. От своя страна, Николай Димитров и Елена Иванова потвърдиха думите на г-жа Михалева, че трите институции ще работят заедно за развитието на региона като притегателна туристическа дестинация.

IH&RA, BAHA, БХРА

Официалната церемвония по откриването на новия сезон започна с благослов и водосвет, извършен от Сливенския митрополит Йоаникий в съслужие със свещеници от Несебър. „Ние вярваме в единомислието, в доброто отношение и доброто сътрудничество между институциите, за да може този отрасъл - туризмът, да се развива успешно. Вярваме, че с общи усилия ще постигнем много”, сподели г-н Николай Димитров, кмет на Несебър, в своето приветствие към гостите на събитието.

IH&RA, BAHA, БХРА

Председателят на „Съюз на собствениците – Слънчев бряг” г-жа Елена Иванова, заместник-председател на БХРА, подчерта в своето обръщение, че „имаме пълното основание да се чувстваме горди, защото нашият труд, нашата инвестиция, нашите усилия, нашият талант са допринесли значително за цялостната промяна на образа на България. Искрено се надявам, че тази година „Слънчев бряг” ще бъде успешният български пример за пълноценно партньорство между бизнеса, местната администрация и държавата.”

IH&RA, BAHA, БХРА

От името на „Съюза на собствениците- Слънчев бряг” тя получи от д-р Гасан Аиди – президент на IH&RA (Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация) и един от най-големите лобисти и приятели на България, наградата „Лидер в туристическата индустрия - 2010”. С почетна награда за креативно и устойчиво управление на туристическия потенциал, д-р Аиди отличи община Несебър. Кметът на града Николай Димитров, от името на общинска администрация, на Общинския съвет и на туристическия бранш, връчи на президента на IH&RA почетния знак „Ключ на град Несебър”. „Получавайки този ключ, Вие сте винаги добре дошъл в нашия град, защото сте голям приятел на Несебър и Слънчев бряг”, каза г-н Димитров.

IH&RA, BAHA, БХРА

Малко преди финала на церемонията по откриването на сезона, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов прочете приветствие от името на министър Трайчо Трайков. След като бе подчертано, че туризмът е бил и ще продължи да бъде приоритетен отрасъл на правителството, прозвуча и пожеланието за успешен сезон 2010. Официалният коктейл завърши с няколкоминутна заря под звуците на химна на България и „Ода на радостта”. След това музикалната програма продължи с изпълненията на популярни класически арии в съвременен вариант от мъжко оперно трио, участие на квартет „Интро” и др.

IH&RA, BAHA, БХРА

Много представители на политическия, обществен и туристически живот уважиха събитието. Сред гостите на официалния коктейл бяха народните представители от Бургаския регион Димитър Бойчев, Стоян Гюзелев, Иван Вълков, областният управител на Бургас Константин Гребенаров, зам.-областният управител Златко Димитров, Снежина Маджарова, председател на ОбС-Бургас, Благой Филипов, председател на ОбС-Несебър, заместник-кметове и представители на община Несебър, общински съветници от Несебър. Сред официалните гости бяха Благой Рагин, председател на БХРА, членове на УС на асоциацията и представители на IH&RA и на BAHA.


  Назад към Новини