Архив

БХРА участва в УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2010

20.05.2010

Асоциацията беше партньор на шестото издание на изложението, организирано от Община Русе в партньорство със Сдружение “Европейски пространства 21” и Регионален исторически музей – Русе

УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2010

От 13 до 15 май т.г. в Русе се проведе УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2010 и Третия фестивал на туристическите забавления и анимации. Изложението се организира Община Русе, в партньорство със Сдружение “Европейски пространства 21” и Регионален исторически музей – Русе. Събитията се финансират по Програмата за развитие на туризма на Община Русе и се провеждат, както всяка година в театрален комплекс Доходно здание. Профилът на събитието: да популяризира и представя възможностите за уикенд, семеен и туризъм, свързан с разумното планиране на семейния бюджет, го превръща в уникално изложение, свързано с пътуването на българското семейство у нас и с откриване на нови туристически турове.

УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2010

Тази година в събитието се включиха отново над 70 компании – не по-малко от миналата година, въпреки прогнозите за отлив и трудностите по време на кризата. Над 250 бяха регистрираните участници, за пръв път се представиха 22 фирми – хотели, места за настаняване, общини от Дунавския регион, бяха ангажирани 35 павилиона и шест обособени пространства. За пръв път тази година специален щанд на МИЕТ представи комуникационната кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в България. Третият фестивал на туристическите забавления и анимации, привлече много посетители и гости на града. В програмата му бяха включени 19 продукта с 6 часа програма и над 100 участници.

УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2010УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2010

При официалното откриване на изложението, кметът инж. Божидар Йотов подчерта значението на УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ за увеличаване на интересът към Русе и Русенския край като привлекателна туристическа посока. Организаторите благодариха на БХРА за поздравителния адрес до кмета на Община Русе от председателя на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация г-н Благой Рагин по повод откриването на изложението и за доброто партньорство в областта на туризма.

УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2010

Тази година програмата беше обогатена с участието на майстори на различни традиционни занаяти, много повече бяха и класическите туристически атракции – площадни и развлекателни, за сметка на фолклорните. Модно шоу, десетки изпълнения на откритата сцена пред Доходното здание, привличаха през дните на изложението към участниците и много русенци и гости на града. Приятната атмосферата, разнообразните забавления и желанието на организаторите, всеки да види и научи нещо ново, да намери информация за своята ваканция или пътуване, да празнува и да се весели – превърнаха тази година УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2010 в успешно, нестандартно и посещавано изложение.

УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2010

В Русе общини и фирми, информационни центрове, културни институти и неправителствени организации, представиха възможностите си за културен, алтернативен, религиозен, селски и екотуризъм. Участниците се включиха в третия фестивал на туристическите маршрути във винената фиеста в Регионалния исторически музей – Русе и други атракции.

УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2010

В шестото издание на събитието участваха членовете на УС на БХРА Здравка Бърдарова, Даря Заричинова и Соня Алексиева. В УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2010, като партньор на изложението, БХРА участва с рекламно-информационни материали на членовете си нащандовете на организаторите, но и с отделни щандове на колегите от Бест Уестърн хотел „Бистра и Галина”, на Тур Клуб Ремарк и др.

УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2010 УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2010

В дискусионната програма на изложението участниците и гостите присъстваха на темите: „Дунавската стратегия на ЕС – къде е туризмът?”, „Мениджмънт на културата. Туризъм и наследство”, „Градските маршрути като туристически продукт”, както и на презентацията на “Русенски маршрути. Крепостите”, филм на „Арена Медиа 2009” (с продуцент Община Русе). В първия ден на изложението в рамките на дискусията „Градски пейзажи - Градските маршрути като туристически продукт”, организирана от Нов български университет, участва с доклад доц. д-р Соня Алексиева, член на УС на БХРА.

УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2010


  Назад към Новини