Архив

БХРА е партньор на Националното изложение за зелен туризъм, еко технологии, материали и продукти, опазване на околната среда – ЗЕЛЕНА ТОЧКА

20.05.2010

Покана към членовете на асоциацията за участие в събитието от 30 юни до 4 юли 2010 г. в Национално изложение Орешак - в с. Орешак, община Троян

За първи път у нас от 30 юни до 4 юли 2010 г. ще се организира Национално изложение за зелен туризъм, еко технологии, материали и продукти, опазване на околната среда – ЗЕЛЕНА ТОЧКА. Събитието ще се проведе в Национално изложение Орешак - в с. Орешак, община Троян. Организатор на изложението е ПРИМ ЕКСПО – фирмата, която подготвя и организира у нас най-дългогодишната Международна туристическа борса „Ваканция”.

За участие в Националното изложение ЗЕЛЕНА ТОЧКА са поканени МОСВ, МИЕТ, Министерство на земеделието, Министерство на здравеопазването, както и с партньори от водещи еко фирми, десетки общини, бизнес организации и др.

Своята подкрепа и участие в изложението вече са потвърдили Националната асоциация за детски и младежки туризъм, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Софийски туристически район, Софийската търговско-промишлена палата, ВМТ „Орбита”, община Троян. Организаторите канят членовете на БХРА от страната за участие в изложението, в неговата съпътстваща програма и в многобройните демонстрации, атракции и изненади. Сред изложителите ще бъдат фирми, които ще презентират екохрани, екоматериали, екотехнологии и ще покажат своите успехи в „зелените” практики на производството и бизнеса. Биокафе, биомляко, биовино и др. са сред продуктите, които ще могат да опитат участниците и гостите на ЗЕЛЕНА ТОЧКА.

„Ще се радваме на участието на членовете на БХРА и на представители на десетките общини, които сме поканили в Национално изложение за зелен туризъм, еко технологии, материали и продукти, опазване на околната среда – ЗЕЛЕНА ТОЧКА”, споделиха за сайта на асоциацията www.bhra-bg.org организаторите от ПРИМ ЕКСПО, асоциран член на БХРА. – „Избрахме неслучайно едно от най-зелените и красивите места в България за това събитие.

Надяваме, че в ЗЕЛЕНАТА ТОЧКА на Националното изложение Орешак - с. Орешак, община Троян, ще се съберат не само десетки наши дългогодишни участници и приятели от Международната туристическа борса „Ваканция”, но и нови привърженици на „зеленото” мислене, здравословните храни и начин на живот и на добрите екопрактики. Вече трети месец подготвяме интересни презентации, кръгла маса с участието на водещи експерти, атракции, дегустации и разбира се – изненади за децата и техните родители.”

За допълнителна информация и записвания - сайт на Националното изложение за зелен туризъм, еко технологии, материали и продукти, опазване на околната среда – ЗЕЛЕНА ТОЧКА: http://www.greendotbg.com/; e-mail: primexpo@primdesign.com ; тел. 02 8657265 ; тел./факс 02 8657265.

ЗЕЛЕНА ТОЧКА

Зелената вълна залива България. И се събира в една зелена точка - Орешак.

През последните години се забелязва нарастващо внимание на обикновения човек към опазването на природата. Тенденцията обхваща всички области и позволява разкриването на един потенциално много голям икономически ресурс – както за бизнеса, така и за всеки потребител.

Изложението ЗЕЛЕНА ТОЧКА има за цел популяризирането на екологията и екологичните иновации, повишаване на екологичната култура, като фактор за опазването на човешкия живот и здраве, биологичните видове и околната среда.

Използването на екологично чисти и биологично разградими материали става въпрос на престиж и висок стил. През последните години екологичния стил превзема всички сфери на човешката дейност.

Зеленият туризъм има много широк диапазон, като в основата стои популяризирането на природосъобразния начин на живот, запазването и възобновяването на природното наследство и традициите. В този отрасъл се включват еко, селски, приключенски или образователен туризъм, преходи и еко-игри, планински, водни и екстремни спортове и др.

Екологичното земеделие е синоним на модерно производство, а биологичните продукти са еталон за здравословна и качествена храна. Доказателство за това е постоянният ръст на продажбите на биологични храни в световен мащаб през последните 15 години.

България вече сериозно се говори за опазване на околната среда и за оползотворяване на ресурсите от стари, излезли от употреба стоки. По света фирмите, преработващи отпадъци, печелят много пари. С други думи, България тепърва открива тези икономически възможности.

Изложението ЗЕЛЕНА ТОЧКА, ситуирано именно в зеленото сърце на Балкана, е насочен към отговорните компании, загрижени за опазването на еко-равновесието.

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ:

НАЦИОНАЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ НА НАРОДНИТЕ ЗАНАЯТИ И ИЗКУСТВАТА - ОРЕШАК

с. Орешак, общ. Троян, ул. Стара планина 256

ОРГАНИЗАТОРИ:

ПРИМ ЕКСПО

НАЦИОНАЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ - ОРЕШАК

КОНТАКТ АРТ

ПАРТНЬОРИ:

СОФИЙСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ РАЙОН

БЪЛГАРСКА ХОТЕЛИЕРСКА И РЕСТОРАНТЬОРСКА АСОЦИАЦИЯ

СОФИЙСКА ТЪРГОВСКО ПРОМИШЛЕНА КАМАРА

ОБЩИНА ТРОЯН

ОСНОВЕН МЕДИЕН ПАРТНЬОР: ДАРИК РАДИО

ПЕРИОД НА ИЗЛОЖЕНИЕТО: 30.06 - 04.07.2010

ПРОФИЛ НА УЧАСТНИЦИТЕ:

  • ТУРОПЕРАТОРИ И АГЕНЦИИ ПРЕДЛАГАЩИ ЕКО ПРОГРАМИ;
  • ЕКО ХОТЕЛИ И КЪЩИ ЗА ГОСТИ;
  • ОБОРУДВАНЕ И ЕКИПИРОВКА ЗА ЕКО И ПРИКЛЮЧЕНСКИ ТУРИЗЪМ, ПЛАНИНСКИ И ЕКСТРЕМНИ СПОРТОВЕ;
  • ПРОИЗВОДИТЕЛИ, ВНОСИТЕЛИ, ТЪРГОВЦИ НА ГОТОВИ ПРОДУКТИ, СУРОВИНИ, МАТЕРИАЛИ, ТЕХНИКА;

ЗЕЛЕН ТУРИЗЪМ

ЗЕЛЕНА ТОЧКА

ЕКОТУРИЗЪМ; ПРИКЛЮЧЕНСКИ ТУРИЗЪМ; ПЛАНИНСКИ И ЕКСТРЕМНИ СПОРТОВЕ;

СЕЛСКИ ТУРИЗЪМ; УСТОЙЧИВ ТУРИЗЪМ;

ЕКОЗЕМЕДЕЛИЕ

БИОЛОГИЧНО РАСТЕНИЕВЪДСТВО И ПЧЕЛАРСТВО; ЕКО ЖИВОТНОВЪДСТВО; БИОТОРОВЕ;

ОРГАНИЧНИ ХРАНИ И НАПИТКИ;

ЕКО МАТЕРИАЛИ И ПРОДУКТИ

ЕКО ТЕХНОЛОГИИ; РЕЦИКЛИРАНИ И РЕЦИКЛИРАЩИ СЕ МАТЕРИАЛИ;

ОРГАНИЧЕН ТЕКСТИЛ; ЕКО ПРОДУКТИ ЗА ДОМА, МЕБЕЛИ, ОБЛЕКЛА,

ИГРАЧКИ, БИЖУТЕРИЯ И СУВЕНИРИ; ОРГАНИЧНА КОЗМЕТИКА;

ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА

СРЕЩИ, СЕМИНАРИ, ПРЕЗЕНТАЦИИ:

БИОРАЗНООБРАЗИЕ, ВОДИ, ЗАМЪРСЯВАНЕ, ЗАЩИТЕНИ ТЕРИТОРИИ,

СЕРТИФИЦИРАНЕ, ЕКОЛОГИЧНО ОБРАЗОВАНИЕ,

ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, ОРГАНИЗАЦИИ;

ЗЕЛЕНА ТОЧКА


  Назад към Новини