Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
11.12.2009

Община Аврен получи Годишната награда на БХРА в категория „За принос в изграждане туристическия имидж на България за 2009 година”

Красимир Тодоров, кмет на община Аврен: „Връчването на приза на асоциацията е изключително високо признание за нас - грамотата и статуетката са изложени в специална витрина в сградата на общината”


„Връчването на приза на БХРА е изключително високо признание за община Аврен. Събитието бе отразено в регионалния печат и общинския вестник „Аврен”. Грамотата и статуетката са изложени в специална витрина в сградата на общината.

Изключително сме доволни, че чрез туризма на жителите на общината се осигуряват работни места в комплекса и това ще продължава с разрастването на мащабния проект.

Наградата внася чувство на удовлетвореност на работещите в общинската администрация и на техническия екип от инженерите и архитекта на общината, утвърждаващи този проект. Имаме идея нашите деца и ветерани да посетят Москва и да върнат визитата на руските гости, които вече шеста година почиват в кс ”Камчия”, сподели за сайта на БХРА www.bhra-bg.org г-н Красимир Тодоров, кмет на община Аврен.

община Аврен

община Аврен

Община Аврен се намира във Варненска област, в състава й влизат 17 населени места и кк „Камчия”. Основните отрасли в общинската икономика са селско стопанство и туризъм, от 2003 г. тя е в списъка на общините, освободени от данък печалба по Закона за корпоративното подоходно облагане. С недокоснатата си природа и уникалното съчетание на гори, чисти плажове, устието на река Камчия и лимана Паша дере, кк „Камчия” притежава отлични дадености за развитие на туристически продукт в комплекса. В курорта са изградени два туристически информационни центъра по програма ФАР, създаден е познавателен маршрут „Камчийски лонгоз” и велосипедна алея.

Отличен пример за партньорство е осъществявания от правителството на град Москва инвестиционен план и поетапно строителство на „Международен детски санаторно-оздравителен комплекс Камчия”, включващ изграждането на детски лагери, спортен комплекс, център за развитие на изкуство и наука и др. в кк „Камчия”. Днес в него функционират хотел „Лонгоз” с 350 легла, „Лонгоз – 2” и комплекс „Кристал”. След приключване на мащабният инвестиционен проект през 2010 г. ще бъдат открити нови 2 000 работни места за местните жители.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.