Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
14.07.2009

Световният туристически бизнес вече знае: Велинград е „СПА столицата на Балканите”

д-р Гасан Аиди, президент на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) беше удостоен с званието „Почетен гражданин на Велинград”


Медиен партньор:

BTA

IHRA

Продължават отзивите, поздравленията и публикациите за тържествената церемония по случай обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите, която се състоя на 7 юли т.г. под патронажа на президента на РБългария Георги Първанов. На празника на града се събраха хиляди гости от региона и цялата страна, много приятели и партньори на един от най-слънчевите градове на България. По покана на БХРА и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград, с изключителната подкрепа на Държавната агенция по туризъм, за голямото събитие в града пристигнаха специалните гости от Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA), членове на Балканския алианс на хотелските асоциации (BAHA), представители от Австрия, Сърбия, Македония, Черна гора, Косово, Хърватска, Египет, Йордания и др. Сред приятелите от BAHA бяха г-жа Драгица Дрекалович, Дончо Таневски, Алия Бериша, Бранко Кривокапич и др.

IHRA

Специален гост на церемонията по случай връчването на приза "Велинград-СПА столица на Балканите", връчен миналата година на 17 декември в Сараево пред балканския туристически бизнес, беше президента на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) – д-р Гасан Аиди. Гостът на БХРА пристигна във Велинград след приключване на пътуването си из България, в рамките на което посети културно-исторически забележителности и туристически обекти на членове на асоциацията в София, Велико Търново, Търговище, Варна, кк "Златни пясъци", кк "Албена", Казанлък и Велинград. За празника в Спа столицата на България пристигнаха членовете на УС на БХРА от цялата страна, както и много хотелиери, мениджъри и ресторантьори – членове на асоциацията.

IHRAIHRA

Подготовката за празника, която стартира от края на 2008 г. и усилията на организаторите от общината и нейният кмет г-н Иван Лебанов заедно със Сдружението на хотелиери и ресторантьори – Велинград с председател Златко Златанов и членовете на Инициативния комитет, доказаха желанието на града да защити заслужената награда. Перфектната организация по посрещането, настаняването и обслужването на многобройните гости в хотелите на членовете на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград, даде възможност на гостите да видят и оценят модерната база и качеството на СПА услугите. Празникът и популяризирането на наградата на града се реализира с изключителното съдействие и помощ на ДАТ.

IHRAIHRA

Именно промяната и постиженията на града в областта на СПА и балнеологията, които направиха по предложение на БХРА града "СПА-столица на България" за 2005 г., бяха в основата на номинацията, която асоциацията успя да защити аргументирано и с факти пред Балканския алианс на хотелските асоциации в края на миналата година. Няколко са вече хотелите в града, носители на Годишни награди на БХРА, както и призовете за участието на музея във Велинград в Международната борса „Културен туризъм” във Велико Търново.

IHRA

По предложение на общината и Сдружението на хотелиери и ресторантьори – Велинград и кмета на общината, Общинският съвет удостои със званието „Почетен гражданин на Велинград” д-р Гасан Аиди, президент на IH&RA в знак на неговата и на колегите му от международния туристически бизнес, благодарност за приноса им към популяризирането на града като СПА столица на Балканите. В навечерието на празничната програма на 7 юли т.г. на тържествена сесия в местния парламент, с личното участие на Георги Пирински, председател на Народното събрание и Анелия Крушкова, председател на ДАТ в препълнената зала с чуждестранни и български гости зала, д-р Аиди получи високото звание.

IHRA

Първи го поздравиха кметът Иван Лебанов, председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз, председателят на ДАТ Анелия Крушкова, председателят на БХРА Благой Рагин и председателят на Сдружението на хотелиери и ресторантьори – Велинград Златко Златанов. След кратка програма и много поздравления за Гасан Аиди, всички официални гости и представители на общинската администрация, членовете на УС на БХРА и на Сдружението на хотелиери и ресторантьори – Велинград, бяха поканени към сцените на пл. „Николай Гяуров”. Съпроводена най-отпред с духов оркестър и мажоретни състави, празничната процесия в продължение на час приемаше овациите на велинградчани и гостите на града. На отделна сцена VIP гостите, както и представителите на медиите заеха местата си в очакване на програмата.

IHRA

Препълненият площад трудно събираше желаещите да участват в празника на Велинград и дори, когато дъждът не се размина, въпреки надеждите на организаторите за хубаво време, нито един от хилядите гости не си тръгна от голямото събитие. Празникът беше излъчван на живо по Канал 3 директно от централния площад на града.

IHRA

Празникът беше открит с участието на духови оркестри и мажоретни състави, включваше официално връчване на почетното звание на д-р Г. Аиди, наградата за СПА столица на Балканите и призовете за най-активните членове на Инициативния комитет, както и църковен водосвет. Повече за наградите в следващите новини на БХРА.

IHRAIHRA

С участието на Марина Паунова - „Мис Спа на Балканите” голямата награда на града беше символично връчена на сцената под нестихващите аплодисменти на публиката. Предварително обявената в специалното луксозно издание на в. „Темпо” „Велинград – СПА столица на Балканите” програма, представена от Камен Воденичаров, включваше участия на Елица и Стоян, фолклорна формация „Елика” „Тримата тенори” и др. Фантастични фойерверки и пироефекти обсипаха небето над града след края на програмата и осветиха щастливите лица на хората, които доказаха защо Велиград вече е Спа столицата на Балканите.

IHRA

© Текст: Соня Алексиева

©Снимки: Димитър Даскалов, Соня АлексиеваКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.