Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
16.04.2009

Награди на шестото Международно изложение „Културен туризъм” във Велико Търново

БХРА връчи наградата си за член на асоциацията с най-голям принос за културния туризъм в периода април 2008 г. – април 2009 г. на хотел-фондация „Бистра и Галина” за спонсорството на макета на „Доходното здание” в Русе в театралната експозиция „България на длан”


На официална церемония на 10 април т.г. в известния атракцион „Калоянова крепост” в с. Арбанаси, организациите и институциите, членове на организационния комитет на изложението присъдиха своите награди за активно участие в проявите на форума и за принос в развитието на културния туризъм. Сред артистична обстановка, светлинна феерия, богата програма и добро настроение, организаторите на борсата обявиха имената на наградените.

Културен туризъм 2009

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация - партньор на Международното изложение „Културен туризъм” от идеята за неговото създаване и съорганизатор през всичките шест години до днес, отличава всяка година свои членове за активен принос в културния туризъм. Тази година БХРА награди хотел-фондация „Бистра и Галина” от Русе, член на асоциацията за най-голям принос в развитието на културния туризъм в периода април 2008 година – април 2009 година. Наградата беше присъжда за спонсорството на макета на „Доходното здание” в Русе в театралната експозиция „България на длан” с автори Съни Сънински и Стефани Рачева. Плакетът и грамотата получи Здравка Бърдарова, собственик на хотела лично от Георги Вълев, председател на регионалната секция на БХРА във Велико Търново.

Културен туризъм 2009

С интерес се очакваше обявяването на едно от най-престижните отличия. За втора поредна година Държавната агенция по туризъм връчи наградата си за „Принос в превръщането на културно-историческото наследство в България в туристическа дестинация” на Община Ивайловград за обекта „Вила Армира”. Наградата – изработен от търновски майстор уникален медальон, чийто оригинал е намерен на Трапезица и грамотата беше връчена от Анелия Крушкова, председател на ДАТ.

Културен туризъм 2009

Наградите на Община Велико Търново - Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов” ЕООД връчиха д-р Румен Рашев, кмет на Велико Търново и Даниел Панов, управител на общинската агенция. За многообразно представяне на обект на културния туризъм първото отличие беше получено от на Община Несебър, която представи на изложението тази година нови атрактивни форми, с които позиционира на пазара един добре познат обект на културния туризъм - Старинен Несебър. Изложбата „Носталгия по Стария град” показа снимки от старите семейни албуми и рекламни картички от началото на миналия век. Продукцията „Снимка за спомен” представи усилията на местната власт по съхранението на паметниците и запазване статута на Град на световното културно наследство. Гостите на официалната церомония имаха удоволствието да видят и колекцията 850/ 350, създадена през 2008 г. от дизейнера Мария Богданова, пресъздаваща уникалната атмосфера на града чрез футористични тоалети - копие на силуетите на най-известните несебърски сгради.

Културен туризъм 2009

Награда за атрактивна промоция на музейна експозиция получи Исторически музей Велинград, където се съхранява най-голямата колекция на писани яйца в България. Музейните работници пазят и предават старите български традиции за боядисване и разписване на празнични яйца. На Международното изложение атракцията на Велинград предизвика голям интерес и с възможността всеки участник да опита сам да нарисува своето великденско яйце. Награда за атрактивна промоция беше връчена и на музейна експозиция на Регионален исторически музей Шумен, който представи изложба от фондовете на музей „Шареният свят на киното”. Основната част от колекцията са 2 200 филмови плаката са от първата половина на ХХ век, сред тях бяха и постерът на лентата „Крачун и Малчо” и първият български игрален филм „Калин - орелът”.

Културен туризъм 2009

Награда за съхраняване на българската историческа памет на Клуб „Традиция” – Велико Търново. Създаден през 1999 г., клубът обединява около 30 мъже с различни професии, които наричат формацията си „18-ти Етърски пехотен полк” и всяка година участват във възстановките на боевете на връх „Шипка”. Награда за експертно участие в програмата на Международното изложение „Културен туризъм” получи Кристофър Делисо – писател и журналист, един от съавторите на световноизвестния пътеводител „Лонли Планет”. Автор на множество публикации за България и балканските държави в престижни международни издания, тази година той пристигна в България специално за представянето на последния си труд: „Балканският културен опит – мистерия и харизма за западния турист”.

Културен туризъм 2009

Най-новия партньор в организационния комитет на МТИ „Културен туризъм” - Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти през тази година присъди за първи път наградата „Асеневци” на Община Белоградчик за развитие на културния туризъм в региона и цялостен принос за популяризиране на българското културно-историческо наследство. Наградата получи кмета Емил Цанков от председателят на УС на АБТТА Ирена Георгиева.

Културен туризъм 2009

Специална награда на ДАТ, която връчи Анелия Крушкова беше присъдена на Даниел Панов, управител на „Царевград Търнов” за личния му принос за развитието и утвърждаването на Велико Търново като привлекателна и успешна туристическа дестинация. От името на Община Велико Търново и Общинската агенция „Царевград Търнов” Даниел Панов благодари на всички организатори, партньори и участници в шестото Международно изложение „Културен туризъм” и им пожела до нови срещи на следващата борса през 2010 година.

Културен туризъм 2009

Текст и снимки:
© Соня АлексиеваКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.