Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
13.04.2009

Успешно партньорство на Международното туристическо изложение "Културен туризъм" във Велико Търново

БХРА участва активно в дискусиите, щандовете, фестивала и наградите на най-престижната борса за културен туризъм у нас


Културен туризъм 2009

От 8 до 11 април т.г. в изложбени зали „Рафаел Михайлов” във Велико Търново се проведе шестото Международно изложение „Културен туризъм 2009”. Организатори на борсата бяха община Велико Търново, ДАТ, БХРА и АБТТА. Преди седем години учредителите на изложението - община Велико Търново и БХРА застанаха зад една интересна и предизвикателна идея, която стана част от годишния календар на българския туризъм. След шест издания на борсата днес тя е признат форум на културния туризъм – за дискусии, презентации, спектакли и изложби, както и за филмовия фестивал „На източния бряг на Европа”, който представя туристически филми и продукции.

Културен туризъм 2009Културен туризъм 2009

На пресконференцията във Велико Търново на 7 април т.г., организаторите на изложението в лицето на общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов”, обявиха тридневната програма на събитието, изложителите с щандове, участниците в дискусиите и презентациите и др. Борсата включва по традиция туристическо изложение, дискусионна програма и филмов фестивал.

Културен туризъм 2009

Десетки общини, фирми и информационни центрове, културни институти се представиха с щандове, чрез презентации на туристически продукти, автентични обичаи, демонстрация на занаяти и се включиха в дискусионната програма на Международната борса „Културен туризъм 2009”. Сред традиционните участници са представители на туристическия бизнес, държавни и неправителствени организации, туроператори, общини и музеи от цялата страна.

Културен туризъм 2009

Сред официалните гости на изложението на 8 април т.г. бяха Анелия Крушкова, председател на ДАТ, д-р Румен Рашев, кмет на Велико Търново, Благой Рагин, председател на БХРА, Ирена Петрова, председател на УС на АБТТА, Ирина Найденова, председател на Контролната комисия на АБТТА, Стела Балтова, заместник-председател на ДАТ, проф. Николай Овчаров, почетен председател на изложението, Витан Иванов, председател на Съвета по туризъм – София, Любомир Фратев, председател на Съвета по туризъм – Пловдив, посланици, дипломати, кметове на общини и др.

Културен туризъм 2009

На откриването на изложението Б. Рагин представи намерението на БХРА да предложи кандидатурата на Велико Търново за културна столица на Балканите за 2010 г. в рамките на годишните отличия на БАХА (BAHA). На щандовете на борсата БХРА беше представена от много свои членове, а в програмата участваха и членовете на УС на асоциацията Георги Пампоров, Даря Заричинова, Румен Калайджиев, Георги Вълев, Здравка Бърдарова, Соня Алексиева, Стоян Лазаров – председател на КС на БХРА.

Културен туризъм 2009

Над 320 изложители и участници, над 20 общини, 12 чуждестранни делегации, над 10 изложби, над 40 филма във фестивала „На източния бряг на Европа” - това е кратката равносметка в цифри от Международната борса „Културен туризъм” тази година. Сред чуждестранните гости бяха представители на Испания, Франция, Йордания, Полша, Румъния, Македония, Италия, Хърватска, Молдова, Иран и др.

Културен туризъм 2009

Повече информация за участниците - членове на БХРА, за дискусионната програма и наградите в следващите новини.

Културен туризъм 2009Културен туризъм 2009

© Текст и снимки:
Соня АлексиеваКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.