Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
21.04.2008

Отново престижни награди за членове на БХРА

Признание за професионализма на колегите и качеството на туристическия продукт, предлаган в Туристическия информационен център в Хисар и в АЕК „Златоград”


На официалната церемония за връчване на наградите на петото Международно изложение „Културен туризъм 2008” във Велико Търново отново членове на БХРА бяха наградени заради своя принос в утвърждаването и развитието на културния туризъм. Сред тях са колегите от Туристическия информационен център в Хисар и Ареалния етнографски комплекс ”Златоград”.

Културен туризъм 2008 Културен туризъм 2008

Наградата на БХРА получи Туристическия информационен център – град Хисар, асоцииран член за организиране на оригинални културни събития и професионално рекламно-информационно представяне на културния туризъм. Наградата на г-жа Мая Апостолова от Туристическия информационен център в Хисаря връчи председателят на регионалната секция на БХРА във Велико Търново - Георги Вълев, който поздрави колегите си за успехите в културния туризъм и за професионалните рекламно-информационни материали, издадени за популяризиране на града и региона.

Културен туризъм 2008 Културен туризъм 2008

Още един член на БХРА – инж. Александър Митушев, председател на регионалната секция на асоциацията в Златоград, член на УС на БХРА беше аплодиран във вечерта на наградите. Основание за поредното отличие за АЕК „Златоград” е партньорският тандем между една успешна частна компания, ръководена от Александър Митушев и Община Златоград, който получи специалната награда за успешно партньорство в устойчивото развитие на туристически продукт, базиран на културно-историческото наследство.

Културен туризъм 2008

От името на Златоград наградата получи проф. Николай Овчаров с обещанието да я предаде лично след приключването на изложението на инж. Митушев и представителите на Община Златоград..

В рамките на Международно изложение „Културен туризъм 2008” във Велико Търново колегите от Тур Клуб РеМарк, членове на БХРА, представиха най-новите си туристически издания за 2008 г.: за Троян, Плевен, Априлци, Тетевен/Рибарица по време на коктейла в хотелски комплекс „Рачев хотел Болярски”. Те допълниха гостоприемното посрещане на професионалистите от екипа на уникалния четиризвезден хотел, разположен върху 15 нива в сърцето на града, с още една приятна изненада: дегустацията на „Българска винена компания”. Вината бяха представени от Даря Заричинова, член на УС на БХРА и от Теодора Свиленова, която разказа за винзаводите и винарските изби на компанията, както и за тяхната продукция, известна в цялата страна.

Културен туризъм 2008 Културен туризъм 2008

БХРА участва с щанд на който представи рекламно-информационни материали на своите членове, както и в многобройните дискусии, форуми и събития по време на борсата. Много членове на БХРА участваха с индивидуални щандове и представиха Банско, Златоград, АЕК „Етъра”, Тур Клуб РеМарк, Смолян и др. И с щанд, и много керамика се представи на борсата „Етъра”, асоцииран член на БХРА.

Културен туризъм 2008 Културен туризъм 2008

Освен с изложбата «Багри от миналото» на Историческия музей в Котел, в рамките на проекта «Къща» на Европейската година на междукултурния диалог’2008 в изложението участваха със свои произведения творци от Троян. Известната художничка Борислава Кацарова представи малка част от своите красиви икони, а Ралица Йовкова, която е четвърто поколение потомствени грънчари показа не само керамиката, но и майсторството на троянските занаятчии като работеше през цялото време на грънчарското колело.

Културен туризъм 2008

Всички участници и гости в изложението, но особено членовете на БХРА от Банско, Благоевград, Тетевен, Габрово, Асеновград, Варна, София, Хисар, Несебър и др. оцениха гостоприемството и изключителното посрещане на участниците в изложението в „Бест Уестърн хотел Премиер”, хотелски комплекс „Янтра”, хотелски комплекс „Рачев хотел Болярски”, Интерхотел „Велико Търново”, механа „Хъшове” и др.

в. Янтра
Четвъртък, 17 април 2008г.

В. Търново показа как се прави културен туризъм

Здравка Маслянкова
сн. Даниел Йорданов

Янтра

в. Янтра
Четвъртък, 17 април 2008г.

Старозагорка прави стъклени гоблени

Здравка Маслянкова
сн. Даниел Йорданов

Янтра

Подредиха оригинални костюми на пет етноса

Златина Димитрова
сн. Даниел Йорданов

Янтра

в. Борба
Четвъртък, 17 април 2008г.

Въртим меч, стреляме с лък и изучаваме билки в прабългарска школа по оцеляване "Багатур"

Атракциите на тазгодишната борса "Културен туризъм"

Стилян Найденов

Борба

Музеят от Котел показва носиите на четири етноса

Стилян Найденов

Борба

Три пъти повече участници на петата борса "Културен туризъм"

Благой Рагин: "Туризмът в региона зависи от летището в Г. Оряховица и автомагистрала "Хемус"

Стилян Найденов

Борба

Велико Търново става център на културния туризъм

Станислава Пенева

бр.15, 14 април 2008г.
в. Строителен пазар

Борба

Материалът е публикуван и в рубриката "Пресата за нас"Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.