Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
29.02.2008

БХРА участва с презентации, представяне на своите членове и щанд на юбилейната Международна туристическа борса „ВАКАНЦИЯ & СПА” в НДК

Асоциацията представи пред професионалната общност носителите на Годишните награди за 2007 година и техните туристически обекти


БХРА участва активно в програмата на юбилейната - 25-та Международна туристическа борса „ВАКАНЦИЯ & СПА”, която се проведе в София. От 21 до 23 февруари т.г. в Националния дворец на културата се състоя юбилейното издание на тази най-значима проява в областа на туризма в България с организир ПРИМ ЕКСПО, асоцииран член на асоциацията. Изложението се организира с традиционното съдействие на Държавната агенция по туризъм, а партньори на борсата са Столична община, Съвет по туризъм - София, БХРА, БАТА, БТК, НАБТ и НДК.

Ваканция & СПА Ваканция & СПА

Участие в 25-то издание на борсата взеха 320 български фирми, представиха се 20 страни от Европа, Азия, Африка и Централна Америка. Чуждестранното участие заема над 30 процента от изложбената площ на борсата. За първи път в изложението у нас участваха фирми от Холандия, Русия, Чехия, Индия, Обединени арабски емирства (Дубай) и др. Представително беше участието на Министерствата на туризма от Гърция, Турция, Националните бордове по туризъм на Австрия, Испания и много фирми от Италия, Египет, Тайланд, Малта, Великобритания, Кипър, Германия, Полша, Тунис и др. Над 28 000 посетители разгледаха борсата и се започнаха с предложенията и продуктите на изложителите от страната и чужбина.

Ваканция & СПА

На щанда си БХРА представи рекламно-информационни материали на своите членове, а съ свои отделни щандове се представиха много редовни и асоциирани членове от Сандански, Боровец, Златоград, Благоевград, РТА „Стара планина”, РТА „Родопи”, „Бест Уестърн Премиер” – Велико Търново. Сред изложителите привличаше и предложението на преференциални цени за почивка на българи на щанда на членовете на БХРА от „Боровец Ризорс Груп”, чиито представители участват в инициативата “България – рай и за българите”.

Ваканция & СПА

БХРА и членове на нейния управителен съвет, както и много членове от страната взеха участие в многоборйните дискусии, семинари и презентации на борсата. Заедно с колегите си от най-големите браншови организации, Държавната агенция по туризъм и др., БХРА се включи ежегодната си работна среща с представителите на местната власт по актуални проблеми, свързани с развитието на туризма; в срещата на неправителствени сдружения по туризъм; в дискусията: “Договорни и финансови взаимоотношения между туроператори и хотелиери”.

Ваканция & СПА Ваканция & СПА

Ваканция & СПА Ваканция & СПА

БХРА представи своите последни носители на Годишните награди на асоциацията за 2007 година пред професионалната общност. В зала 8 на НДК присъстваха десетки наградени членове, мениджъри на туристически комплекси от страната. Пред присъстващите бяха представени наградените обекти и личности в отделните категории. Заедно с мултимедийните презентациите наградените за 2007 година благодариха на БХРА за отличията и споделиха своите мнения за наградите и тяхната ефективност. С аплодисменти и много усмивки бяха приветствани наградените членове на БХРА от десетки български курортни комплекси, хотели и ресторанти от цялата страна.

В рамките на представянето асоциираният член на БХРА – „Нола 7” направи специална презентация за БХРА и запозна колегите с последните новости и тенденции в развитието на уелнес и СПА услугите у нас и в чужбина.

Ваканция & СПА Ваканция & СПА

Много членове на БХРА взеха участие и се изказаха в националната дискусия на Нов български университет и ПРИМ ЕКСПО на тема: „Висшето образование по туризма – много въпроси и малко отговори”. Свои мнения по проблемите за кадрите в туризма и подготовката на студентите по туризъм пред аудиторията споделиха Благой Рагин, Георги Пампоров, Димитър Димитров, Радка Стаменова, Иван Иванов, Славянка Стамова, доц. д-р Николина Попова, гл. ас. Румен Минковски, проф. Радослав Цончев, проф. Веселин Благоев, доц. д-р Ирена Бокова и много други. Водещ на дискусията беше доц. д-р Соня Алексиева от НОБ, член на УС на БХРА.

Ваканция & СПА Ваканция & СПА

Третата национална дискусия тази година завърши с конкретна стъпка по посока на реални промени: беще избрана работна група от цялата страна - представители на академичните среди и бизнеса, МОН, ДАТ и др. за започване на конкретни действия по поставените в дискусията проблеми и предложения.

Ваканция & СПА

Медийни партньори на юбилейната борса “ВАКАНЦИЯ & СПА” тази година бяха Дарик радио, TV Travel, сп. “Одисей”, сп. HoReMag, сп. “Туризъм и отдих”, сп. Exibit, сп. Travel Magazine, BG.Tur. БХРА изпрати специално писмо на организаторите на борсата – екипа на ПРИМ ЕКСПО в знак на благодарност за ползотворното сътрудничество и отличната организация на тазгодишното юбилейно изложение „Ваканция” – място за ефективна работа, полезни срещи и бизнес контакти в българския туризъм.


Сп. „Туризъм и отдих” обяви наградите си „Златен приз 2007” на Международната туристическа борса „Ваканция & СПА”

Гранд Хотел София, Парк-хотел Витоша, Хотел Стримон Спа Клуб и хотел Ягода – членове на БХРА са сред носителите на отличията в различни категории

На туристическата борса «Ваканция» бяха обявени и традиционните награди на сп. „Туризъм и отдих” - «Златен приз 2007”, които бяха връчени в централното фоайе на НДК на 21 февруари т.г. Сред наградените в отделните категории бяха и членовете на БХРА Гранд Хотел София, Парк-хотел Витоша, Хотел Стримон Спа Клуб и хотел Ягода.

Сред отличените професионалисти бяха проф. Николай Овчаров, заместник-кметът Йорданка Фандъкова, Бисерка Огнянова, Георги Анастасов и др. В категория „Журналисти” бяха отличени Валентин Танев, изпълнителен директор на Травъл ТВ и Тихомир Тончев от в. 24 часа, а в категория „Медии” – БНТ. РТА „Родопи” също получи „Златен приз”. Наградите за 2007 г. в номинираните категории получиха следните туристически обекти, организации и личности:

 • Най-добър петзвезден хотел – Гранд Хотел София
 • Най-добър морски четиризвезден хотел- парк хотел Клисура, Слънчев бряг
 • Най-добър четиризвезден планински хотел - хотел Веника Палас, курорт Чифлик, Троян
 • Най-динамично развиващ се хотел - парк-хотел Витоша, София
 • Най-добър тризвезден хотел- хотел Корал, Созопол
 • Най-добър SPA хотел - хотел Стримон Спа Клуб, гр. Кюстендил
 • Най-добър медицински център- Медицински & СПА център Медика – Албена
 • Най-добър етнографски комплекс - комплекс Калимански хан, с. Калиманци, Варненско
 • Най-добър семеен хотел - хотел Ягода, кв. Симеоново, София
 • Най-добър ресторант - механа Избата, София
 • Най-добра инвестиция- Лъки Банско ЕООД
 • Най-успешен мениджмънт- Хоум кеър холидейс, Банско
 • Специална награда - Институт за анализи и оценки в туризма – София
 • Българска асоциация, фактор в българския туризъм - Регионална туристическа асоциация Родопи, Смолян
 • Медии - Българска национална телевизия
 • Журналисти – Владимир Танев – изпълнителен директор на Травъл ТВ; Тихомир Тончев, в. 24 часа
 • Ветеран на туризма - Георги Анастасов
 • Специална награда- Бисерка Огнянова, арт мениджър на Международна туристическа борса „Ваканция
 • Специална награда - Йорданка Фандъкова, заместник-кмет на София
 • Посланик на туризма - проф. Николай Овчаров


Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.