Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
07.03.2007

ВАНА осъди в обща декларация на колегите от балканските страни присъдата срещу българските медицински сестри и палестинския лекар в Либия

БХРА БТК и БАТА подготвят заедно отворено писмо до МнВР относно издаването на визи за балканските страни


По предложение на участниците в кръглата маса на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (ВАНА) , организирана от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) заедно с Българската туристическа камара (БТК), Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), под патронажа на ДАТ, беше изготвена протестна декларация, която осъжда присъдата срещу българските медицински сестри и палестинския лекар в Либия. Декларацията на ВАНА ще бъде изпратена до Президента на Република България - г-н Георги Първанов, Министър-председателя на Република България - г-н Сергей Станишев, Министъра на външните работи на Република България - г-н Ивайло Калфин, Председателя на Комисията по външна политика към Народното Събрание на Република България, Чуждестранните дипломатически мисии в Република България, Български вестници, радиостанции и телевизии.

ВАНА

Кръглата маса на тема: "Балканското сътрудничество в туризма", която се състоя в рамките на 24-то издание на Международната туристическа борса Ваканция и СПА 2007" в края на февруари т.г. събра десетки представители на туристическия бизнес от България и гости от балканските страни, както и ръководството на ВАНА в София. На нея бяха дискутирани много предложения и идеи за реални промени в партньорството между балканските страни, както и основните проблеми пред балканския туризъм, свързани с общите туристически пакети, издаването на визи, обединяването на усилията в общата реклама за Балканите и др.

ВАНА

Сред изказалите се във форума бяха г-н Бранко Кривокапич - президент на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (ВАНА), г-н Дончо Таневски - визепрезидент на ВАНА, г-н Благой Рагин - пожизнен президент на алианса и председател на БХРА, доц. Цветан Тончев - председател на БТК, г-жа Донка Соколова - председател на БАТА, г-жа Нели Сандалска - заместник-председател на БАТА, г-н Любозар Фратев - председател на Съвета по туризъм - Пловдив и др.

По предложение на участниците в кръглата маса БХРА, БТК и БАТА изготвят заедно отворено писмо до МнВР относно проблемите по издаването на визи за балканските страни. В писмото ще бъдат включени направените на срещата конкретни предложения за облекчаване на визовия режим; издаване на едногодишни многократни входни визи на колегите от балканските страни и предоставяне на виза на граничния пункт на България (без бюрократична процедура за подаване на документи за издаване на такава).

ВАНА

В рамките на изложението, което тази година се проведе под патронажа на Столична община и с традиционното съдействие на Държавната агенция по туризъм, БТК, БАТА, БХРА и Съвета по туризъм - София, БХРА представи своите членове на първия общия щанд на ВАНА и в многобройните дискусии и презентации, организирани от ДАТ, БТК, БАТА, СБТИ, БХРА, БААТ, АБТТА, НБУ и десетки общини. Със свои щандове или в общите щандове на общините се представиха много членове на БХРА от вътрешността на страната и от Черноморието.

ВАНАВАНА

Много членове на БХРА - собственици и мениджъри в туризма, председатели на неправителствени организации участваха в дискусията, организирана от Нов Български Университет и ПРИМ ЕКСПО - организатор на "Ваканция" на тема: Висшето образование в туризма - много въпроси и малко отговори с участието на десетки университети и колежи в България и представители на туристическия бизнес.

ВАНА

Сред най-проблемните изказани мнения по темата за подготовката и работата с кадрите в туризма бяха тези на Благой Рагин, председател на БХРА, на Деан Иванов, генерален мениджър на "Бест Уестърн Хотел Велико Търново", на Андре Токев, председател на Българската асоциация на професионалните готвачи, на доц. д-р Марин Нешков, заместник-ректор на Икономическия университет - Варна и председател на Варненската туристическа камара, на Славянка Стамова - директор на Франкофонска програма - Албена на НБУ, на д-р Владимир Златев - Бостън Юнивърсити, на проф. д-р Радослав Цончев, НБУ, проф. Румяна Михнева, ВСУ "Ч. Храбър", доц. Красимира Кръстанова, ПУ "П. Хилендарски", Асен Чаушев, Бистра Илиева, и др.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.