Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
29.04.2013

Кухнята ни е бонус дори за парижани

29 април 2013 г., Вестник „Стандарт”, бр. 7276 Полетите не стигат


enrgo-pro

София. Френските туроператори се влюбиха в родните чудеса.

"Не очаквахме такава природа, история и културни забележителности.", обясниха те след престоя си у нас. За краткия си престой туроператорите успяха да разгледат София, Стария Пловдив, Казанлък, Велинград, Велико Търново, Царевец и да се насладят на спектакъла "Звук и светлина" в старопрестолната столица.

"Имате уникални места, които да покажете на света.", обясниха в края на престоя си гостите. И обещаха да се върнат още през септември, но с групи туристи.

 

"Спокойни сме за нашите клиенти, защото България ще надскочи очакванията им.", обясняват французите.

Освен от културните и исторически забележителностите гостите останаха очаровани и от родната кухня. Още от посрещането им в България французите бяха изненадани с цяло печено каракачанско агне. От първата хапка европейците поискаха да научат тайната на ястието, приготвено за тях в хотела на Рагин. Шефът на хотелиерите веднага им разясни, че всъщност агнето е от традиционна родна порода и се е хранило с билки и треви в екологично чист район и на това се дължат вкусовите му качества.

Представителите на една от най-изкушените гастрономически нации в света оцениха по достойнство и шоколадовите десерти, поднесени им в столично заведение.

 

Според френските туроператори има само няколко дребни камъчета, които пречат на родния туризъм. На първо място звездите на хотелите ви не отговарят на категорията си, твърдят чужденците.

"Eдни са подценени и вместо 4 са получили 3. Други пък не заслужават това, което са защитили. Объркващо е за чуждите туроператори и трудно ще правите бизнес така.", обясняват французите.

"Третият минус след рекламата и категоризацията е липсата на достатъчно полети - има едва три седмично. От Париж до Тунис например има 10 полета на ден. Чехия пък предлага 4-дневна почивка от порядъка на 240 евро със самолета, трансфера, нощувки и закуски. Затова и французите ходят там по 11 пъти годишно.", обяснява Абдел Кчук, отговорник на една от най-големите френски агенции.

Най-важна е обаче рекламата, да се говори за вас, иначе защо строите хотели и ресторанти, които да останат празни, питат гостите. Според тях 7 млн. туристи годишно за България е твърде малко, защото можем в пъти повече.

Наталия МалчеваКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.